Βρετανία:-Στις-24-Ιουλίου-σκοπεύει-να-ξεκινήσει-τις-απελάσεις-αιτούντων-άσυλο-στη-Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Στις 24 Ιουλίου σκοπεύει να ξεκινήσει τις απελάσεις αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα

Η Βρετανία σκοπεύει να αρχίσει να απελαύνει αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα στις 24 Ιουλίου, όπως δήλωσε σήμερα δικηγόρος της κυβέρνησης, αν και το αμφιλεγόμενο σχέδιο εξαρτάται από τη νίκη του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ στις επικείμενες εκλογές.

Η αποστολή στη Ρουάντα αιτούντων άσυλο που έχουν φθάσει στη Βρετανία χωρίς τα σχετικά έγγραφα είναι μια από τις βασικές πολιτικές του Σουνακ αλλά τα νομικά και κοινοβουλευτικά εμπόδια που έχει αντιμετωπίσει έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχει ακόμα αρχίσει να εφαρμόζεται.

Ο Σούνακ έχει δηλώσει ότι οι πτήσεις απέλασης δεν θα αναχωρήσουν πριν από τις εκλογές της 4ης Ιουλίου αλλά έχει δεσμευθεί ότι εάν κερδίσει, θα ξεκινήσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις κατά περίπου 20 μονάδες, έχει δεσμευθεί να ακυρώσει το σχέδιο εάν εκλεγεί.

Σε έγγραφα που έχουν υποβληθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου στο πλαίσιο προσφυγής κατά του σχεδίου αυτού από την οργάνωση Asylum Aid, δικηγόροι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι στόχος είναι να “πραγματοποιηθούν μετακινήσεις με πτήση προς τη Ρουάντα στις 23 Ιουλίου 2024 (και όχι νωρίτερα)”.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της κυβέρνησης Έντουαρντ Μπράουν δήλωσε στη συνέχεια στο δικαστήριο ότι με βάση την “επικαιροποιημένη επιχειρησιακή ενημέρωση” από το υπουργείο Εσωτερικών, η πρώτη πτήση θα αναχωρήσει στις 24 Ιουλίου.

- ---

Related posts

Μεξικανός πρόεδρος: “Αυτογκόλ” η εκλογή του Μιλέι ως νέου προέδρου της Αργεντινής

timesadmin

Διεθνής Αμνηστία: Τουλάχιστον 853 εκτελέσεις στο Ιράν το 2023

timesadmin

Ρωσία: Ποινική έρευνα σε βάρος Ρωσίδας δημοσιογράφου για “δικαιολόγηση” της τρομοκρατίας

timesadmin

Σίδνεϊ: Νεκροί και τραυματίες από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο

protothema.gr

Στους έξι ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτών κατά τις συγκρούσεις στο βόρειο Ιράκ

timesadmin

United Airlines και Alaska Airlines επιθεώρησαν σχεδόν το 94% των Boeing 737 MAX 9 που έχουν

timesadmin