Βρετανία:-Οι-σιδηροδρομικοί-ξεκινούν-απεργία-την-παραμονή-των-Χριστουγέννων
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Οι σιδηροδρομικοί ξεκινούν απεργία την παραμονή των Χριστουγέννων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι στη Βρετανία κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Η συνδικαλιστική ένωση που τους εκπροσωπεί (RMT) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει σε ψηφοφορία την προσφορά μισθολογικών αυξήσεων που έλαβε, προτρέποντας τα μέλη της να την απορρίψουν, καθώς εξαγγέλθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η RMT έχει εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις για το τετραήμερο 24-28 Δεκεμβρίου αφού απέβησαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με τις σιδηροδρομικές εταιρείες και τη Network Rail, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου και των συναφών υποδομών της Βρετανίας.

“Είμαι βέβαιος ότι το επιβατικό κοινό θα είναι πραγματικά απογοητευμένο, εκνευρισμένο και οργισμένο”, παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας της RMT Μικ Λιντς. Υπογράμμισε όμως ότι η προσφορά που έλαβε είναι “εξαιρετικά επιβλαβής” για τα μέλη της ένωσης.

Χθες Κυριακή, η RMT αποκάλυψε ότι είχε απορρίψει μια προσφορά μισθολογικής αύξησης της τάξης του 4% τόσο για το 2022 και για το 2023, η οποία αποσκοπούσε να αποτρέψει περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η RMT είχε προαναγγείλει ότι περίπου 40.000 σιδηροδρομικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, προκαλώντας πονοκέφαλο σε όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με τρένα για τις εορταστικές εξορμήσεις τους.

Related posts

Αυτοκίνητο: Στα ύψη η ζήτηση λιθίου για την κατασκευή μπαταριών

timesadmin

Πανικός από δηλώσεις Μπαμπατζάν: Έρχεται ολική χρεοκοπία για την Τουρκία – Η Ελλάδα σε καλύτερη θέση από εμάς

timesadmin

HSBC: Συμφώνησε με την RBC για την πώληση της μονάδας της στον Καναδά έναντι $10 δισ.

timesadmin

Γαλλία: Ακτιβιστές έριξαν μπογιά στα κεντρικά της TotalEnergies στο Παρίσι για τις σχέσεις της με τη Ρωσία

timesadmin

Ράλι 18% στο φυσικό αέριο μετά το “ψαλίδι” της Gazprom στη Γερμανία

timesadmin

ΕΕ: Συμφωνία των 27 για κυρώσεις στη Ρωσία – Θα πλήττουν χρηματοπιστωτικό τομέα, ενέργεια, μεταφορές

timesadmin