Βρετανία:-Ξεκινά-τον-εμβολιασμό-παιδιών-5-11-ετών-που-ανήκουν-σε-ευπαθείς-ομάδες
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ξεκινά τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρχίσει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, παιδιών ηλικίας 5-11 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μετά την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της χώρας να εγκρίνει τη χρήση μικρότερης δόσης του εμβολίου της Pfizer-BioNTech για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Τα παιδιά θα λάβουν δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της δόσης των ενηλίκων, οι οποίες θα γίνονται με απόσταση οκτώ εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, ανακοίνωσε η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI).

Η εν λόγω Επιτροπή ανακοίνωσε ότι μια απόφαση σχετικά με το αν θα πρέπει να εμβολιασθούν γενικά τα μικρότερα παιδιά, θα ληφθεί αφότου εξετασθούν πρόσθετα δεδομένα σε σχέση με την ταχέως εξαπλούμενη παραλλαγή Όμικρον και την επίδραση της ανοσοποίησης των μικρών παιδιών.

“Η πλειονότητα των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών διατρέχει πολύ χαμηλό κίνδυνο να νοσήσει σοβαρά εξαιτίας της COVID-19”, δήλωσε ο πρόεδρος της JCVI για την ανοσοποίηση της COVID-19, Γουέι Σεν Λιμ.

“Ωστόσο, ορισμένα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν υποκείμενα νοσήματα που τα θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο και συμβουλεύουμε αυτά τα παιδιά να εμβολιαστούν σε πρώτη φάση”, δήλωσε ο ίδιος.

Η Επιτροπή συνέστησε επίσης να γίνονται αναμνηστικές δόσεις σε παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών και σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών που ανήκουν σε κλινική ομάδα κινδύνου ως απάντηση στην παραλλαγή Όμικρον.

- ---

Related posts

XPeng: Άνοδος της μετοχής μετά από την ανακοίνωση υψηλότερων εσόδων

timesadmin

Ερντογάν: Παρείχαμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία με τρόπο που οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσαν

timesadmin

Αύριο ο Ντράγκι αναμένεται να εγκρίνει το “σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένων”

timesadmin

Προνομιακή διαπραγμάτευση για την πώληση της Ita

timesadmin

Κυρώσεις σε τράπεζες, αλλά όχι αποκλεισμό της Μόσχας από το σύστημα Swift εξετάζουν Ευρώπη και ΗΠΑ

timesadmin

Η Σουηδία καθιερώνει για πρώτη φορά το υγειονομικό πάσο για ορισμένες εκδηλώσεις

timesadmin