Βρετανία-κορονοϊός:-“Θα-κάνουμε-ότι-χρειάζεται”-δηλώνει-ο-υπουργός-Υγείας
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία-κορονοϊός: “Θα κάνουμε ότι χρειάζεται” δηλώνει ο υπουργός Υγείας

Η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί τα τελευταία στοιχεία για την COVID-19 σχεδόν κάθε ώρα και θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι περίπου το 60% όλων των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 στην Αγγλία αποδίδονται στην παραλλαγή Όμικρον, που παρουσιάζει ταχεία μετάδοση. Ωστόσο, η χώρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τα περασμένα Χριστούγεννα, επί τη βάσει των εμβολιασμών, αλλά και των διαγνωστικών ελέγχων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη λήψη πιθανών περαιτέρω μέτρων, ο Τζάβιντ απάντησε: “Θα κάνουμε ότι χρειάζεται, αλλά αυτό πρέπει να υποστηρίζεται από τα στοιχεία…, παρακολουθούμε τα στοιχεία, τα συζητάμε με τους επιστήμονες και τους καλύτερους συμβούλους μας σε ωριαία βάση, ενώ θα τα παρακολουθούμε προσεχτικά, προκειμένου να κρατήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο”.

Πηγή: Α-

Related posts

Ευρωβουλευτές: Η έναρξη διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Τουρκίας λογική συνέπεια της άρνησης να απελευθερώσει τον Οσμάν Καβάλα

timesadmin

Ο επικεφαλής της Bundesbank βλέπει αυξανόμενους κινδύνους για τον πληθωρισμό

timesadmin

Στόλτενμπεργκ για Τουρκία: Οι ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των συμμάχων πρέπει να ληφθούν υπόψη

timesadmin

Βρετανία: Η Royal Mail περικόπτει 700 θέσεις διοικητικού προσωπικού

timesadmin

H Ουκρανία εξόντωσε την επίλεκτη ομάδα Τσετσένων που στάλθηκε για να δολοφονήσει τον Ζελένσκι

timesadmin

Στην Ουκρανία μεταβαίνει ο Ισπανός ΥΠΕΞ σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης

timesadmin