Βρετανία:-“Δεν-ήταν-πάρτι”,-δηλώνει-ο-Ράαμπ-για-τη-συνάθροιση-στον-κήπο-της-Ντάουνινγκ-Στριτ-στη-διάρκεια-lockdown
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: “Δεν ήταν πάρτι”, δηλώνει ο Ράαμπ για τη συνάθροιση στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια lockdown

Δεν είναι πάρτι αυτό που φαίνεται σε φωτογραφία να δείχνει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και περισσότερους από 12 ανθρώπους να πίνουν κρασί στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ πέρυσι στη διάρκεια λοκντάουν, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του Ντόμινικ Ράαμπ.

Η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε από την βρετανική εφημερίδα Guardian, δείχνει τον Τζόνσον μαζί με την σύζυγό του Κάρι, η οποία φαίνεται να κρατάει στην αγκαλιά της τον τότε νεογέννητο γιο τους, και άλλους δύο ανθρώπους να κάθονται σε τραπέζι με τυριά και κρασί σε βεράντα του κήπου της Ντάουνινγκ Στριτ.

“Η Ντάουνινγκ Στριτ χρησιμοποιεί τον κήπο αυτόν ως χώρο εργασίας”, δήλωσε ο Ράαμπ στον ραδιοσταθμό Times Radio. “Αυτό δεν αντιβαίνει στους κανονισμούς”, πρόσθεσε ο Ράαμπ.

“Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αυτό κατατάσσεται στα πάρτι”, σημείωσε επίσης ο Ράαμπ, για να προσθέσει: “Δεν πιστεύω ότι ήταν πάρτι”.

Σε σχέση με την πανδημία ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης απάντησε επίσης σήμερα ότι δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα επιβάλει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

“Απλώς δεν μπορώ να δώσω εγγυήσεις”, δήλωσε ο Ράαμπ στο δίκτυο Sky News, υπογραμμίζοντας ότι οι υπουργοί θα συνεχίσουν να εξετάζουν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε επίσης στις δηλώσεις που έκανε στον Times Radio ότι 12 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού και ότι 104 προσβληθέντες από το παραλλαγμένο αυτό στέλεχος νοσηλεύονται με COVID-19 αυτήν την στιγμή.

- Α-

Διαβάστε ακόμα: 

Related posts

Κίνα: Επιδεινώνεται η έξαρση στην πόλη Τιαντζίν ενώ η Όμικρον εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές

timesadmin

Βουλγαρία: Μειώνεται η καραντίνα για όσους έχουν νοσήσει ή ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

timesadmin

Γερμανία: “Καλπάζει” ο κορονοϊός με περισσότερα από 67.000 κρούσματα και 303 νεκρούς σε 24 ώρες

timesadmin

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: “Ξυπνήσαμε σήμερα σε έναν διαφορετικό κόσμο”, λέει ο Σλοβένος πρωθυπουργός

timesadmin

Πολυμελής ιρανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής υπουργό στα Ην. Αραβικά Εμιράτα στις 6 Φεβρουαρίου

timesadmin

Η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Ιταλίας ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου – Ανοικτή μια “μεταπήδηση” Ντράγκι στο ύπατο αξίωμα

timesadmin