Βρετανία:-Ανάπτυξη-0,2%-τον-Αύγουστο
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ανάπτυξη 0,2% τον Αύγουστο

Κατά 0,2% αναπτύχθηκε η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου τον Αύγουστο σε μηναία βάση σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής.

Η μεταβολή του ΑΕΠ ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters. 

Η οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,2% το τρίμηνο έως τον Αύγουστο, σε σύγκριση με το 0,5% που καταγράφηκε το τρίμηνο έως τον Ιούλιο.

Ο κυρίαρχος τομέας υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε ελαφρά ανάπτυξη 0,1% τον μήνα έως τον Αύγουστο, ενώ οι κατασκευές αυξήθηκαν κατά 0,4%, αντίστοιχα.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν καθώς η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς πρόκειται να παραδώσει τον φθινοπωρινό προϋπολογισμό της στα τέλη αυτού του μήνα και αναμένονται αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει μια μαύρη τρύπα στα δημόσια οικονομικά της τάξης των 22 δισεκατομμυρίων λιρών (29 δισεκατομμύρια δολάρια). Το συντηρητικό κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο οδήγησε τη χώρα μέχρι τις πρόωρες εκλογές στις αρχές του έτους, αρνείται αυτό το κενό.

Related posts

Τηλεφωνική επικοινωνία Φιντάν – Μικάτι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Λίβανο

timesadmin

ΗΠΑ: “Ανατροπή” στο Ανώτατο Δικαστήριο και ο Τραμπ κανονικά υποψήφιος στις εκλογές

timesadmin

Ρωσία: Η FSB συνέλαβε δύο Ουκρανούς πράκτορες στην Κριμαία

timesadmin

Ισραήλ: Η επιστροφή των κατοίκων στο βόρειο Ισραήλ πρέπει να συμπεριληφθεί στους στόχους του πολέμου

James Rollner

Επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ινδία – Συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του

James Rollner

Γάζα: Τουλάχιστον 29 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα έξω από σχολείο

wp-needuser