Βραζιλία:-Στους-152-οι-νεκροί-από-τις-πλημμύρες-και-τις-κατολισθήσεις-στην-Πετρόπολις
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Στους 152 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Πετρόπολις

Στους 152 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Πετρόπολις της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι διασώστες και κάτοικοι της περιοχής συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μετά τα ποτάμια λάσπης που έπνιξαν αυτήν την πόλη των 300.000 κατοίκων στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου είπε ότι το σκηνικό στην πόλη θυμίζει “πεδίο μάχης”.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 165 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι από την περασμένη Τρίτη, όταν ξεκίνησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν την κατολίσθηση. Οι αρχές θεωρούν ότι είναι πλέον απίθανο να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια.

Από τα πτώματα που έχουν ανασυρθεί από τη λάσπη έχουν αναγνωριστεί μέχρι στιγμής 128 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και 28 παιδιά.

Ο πάπας Φραγκίσκος νωρίτερα σήμερα, κατά την κυριακάτικη προσευχή στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όλους εκείνους που επλήγησαν τις τελευταίες ημέρες από φυσικές καταστροφές, αναφερόμενος στην Πετρόπολις αλλά και στη Μαδαγασκάρη, η οποία χτυπήθηκε από καταστροφικούς κυκλώνες.

Πηγή: ---

Related posts

Ουκρανία: “Δεν υπάρχει διπλωματική λύση” στον πόλεμο, δηλώνει η Ιρίνα Σερμπακόβα της οργάνωσης Memorial

timesadmin

Σ. Μισέλ: Η ενίσχυση ασφάλειας και σταθερότητας της Ευρώπης στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής

timesadmin

Τουρκία: Έλλειμμα 4,7 δισ. δολάρια εμφάνισε τον Μάρτιο

timesadmin

Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή “βρήκε τοίχο”

timesadmin

ΕΚΤ: Προβλέπει αύξηση των “κόκκινων” δανείων των τραπεζών λόγω πληθωρισμού και υψηλότερων επιτοκίων

timesadmin

ΗΠΑ: Βουτιά 5,9% στις πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών τον Οκτώβριο

timesadmin