«Βράζει»-ο-ΣΥΡΙΖΑ:-Σήκωσαν-το-γάντι-οι-«87»-και-κατέθεσαν-πρόταση-μομφής-κατά-του-Κασσελάκη-με-στήριξη-Πολάκη-–-Στις-8-η-κρίσιμη-ψηφοφορία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ: Σήκωσαν το γάντι οι «87» και κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη με στήριξη Πολάκη – Στις 8 η κρίσιμη ψηφοφορία

Καταιγιστικές είναι σήμερα οι εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή  του ΣΥΡΙΖΑ, όπου στις 20.00 μ.μ. αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, που κατέθεσαν το μεσημέρι 99 μέλη της και την οποία στηρίζει και ο Παύλος Πολάκης. Ο Χανιώτης βουλευτής μάλιστα δήλωσε ότι θα είναι  υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Οι εξελίξεις αυτές προέκυψαν μετά την άρνηση του Στέφανου Κασσελάκη να παραιτηθεί και να ανοίξει τη διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα. Ο κ. Κασσελάκης  κάλεσε τα μέλη της Κ.Ε να καταθέσουν πρόταση μομφής, με καθαρές διαδικασίες.

Η ομιλία Κασσελάκη

«Πλήρης τρήση της νομιμότητας. Καταθέσετε πρόταση μομφής όπως προβλέπει το καταστατικό. Όχι κρυφά, κοιτώντας τον κόσμο στα ματιά», είπε ο κ. Κασσελάκης στην ομιλία του και σημείωσε ότι «όσο ελκυστικό κι αν είναι να σηκώσεις το γάντι, τόσο σώφρον είναι κάποιες φορές να μην το κάνεις». Επίσης τόνισε ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ «εκφράζει συνολική απογοήτευση» και διαμηνύει «δεν μπορώ να σας εμπιστευτώ, όσο τρώγεστε».

Ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε πως εξελέγη με ποσοστό 56% και ότι θα φέρει εις πέρας το «στόχο», δηλαδή να «διαλύσει κάθε φράξια, κάθε φρουρά, κάθε μαγαζί και κάθε παραμάγαζο», ενώ υπογράμμισε πως δεν έχει ανάγκη την καρέκλα του προέδρου», η οποία, όπως είπε, δεν είναι καν «άνετη» από τα «μαχαίρια» στην πλάτη.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στα μέλη της ΚΕ πως παρ’ όλο που έχουν περάσει «δια πυρός και σιδήρου», υπάρχει κάτι που τους «ενώνει» και τόνισε πως υπάρχουν δύο επιλογές: «να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για αντιπολίτευση στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» ή να συνεχίσουμε τη «στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση». «Να μην γίνουμε ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης Μητσοτάκη», πρόσθεσε, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή κατάσταση «δυστοπία Μητσοτάκη» και φέρνοντας παραδείγματα απ’ όλους τους τομείς, από τις πυρκαγιές και τις υποκλοπές, μέχρι τα Τέμπη και τα ελληνοτουρκικά.

Συνεχίζοντας, κατήγγειλε την «πρωτοφανή μιντιακή και προπαγανδιστική στήριξη» των ελληνικών μέσων και επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «φοβήθηκε» το 2023 να πει «θέλω να κυβερνήσω».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως «αντί η εκλεγμένη αξιωματική αντιπολίτευση να φωνάζει στη ΝΔ “φύγετε”, κάποιοι φωνάζουν στον πρόεδρό τους “φύγε”», ενώ εξήγησε πως αυτό που συμβαίνει είναι ότι «το παλιό αρνείται ότι ξεπεράστηκε και εμποδίζει το νέο να γεννηθεί».

Αναφερθείς στον Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε ότι οι «φατρίες» δεν τον άφησαν να αλλάξει το κόμμα, ενώ κατάφερε να αλλάξει τη χώρα» και σημείωσε πως υπάρχει ένα «σύστημα» που έχει φτιαχτεί ακριβώς για να μην αλλάξει τίποτα και να είναι όλοι ικανοποιημένοι. «Βαφτίζομαι διχαστικός από αυτούς που έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής και ξεσκίζουν τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως τον σέβεται και ότι αυτός τον έβαλε στην πολιτική, ωστόσο διαφώνησε μαζί του γιατί δεν τον στήριξε ως εκλεγμένο πρόεδρο.

Οι προτάσεις για το κόμμα

Στη συνέχεια ο Στ. Κασσελάκης παρουσίασε κάποιες από τις προτάσεις του για τις καταστατικές αλλαγές που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ενδυνάμωση των περιφερειακών επιτροπών, την απλοποίηση της δομής του κόμματος, την αναβάθμιση της Κεντρικής Επιτροπής και τη δημιουργία ενός σχήματος από γραμματείς και γενικό γραμματέα οι οποίοι θα συνοδεύονται από την Εκτελεστική Επιτροπή. Η Εκτελεστική Επιτροπή, όπως είπε, θα είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση των αποφάσεων της ΚΕ.

Όσον αφορά την εκλογή προέδρου, είπε πως πρέπει να γίνεται με καθολική ψηφοφορία από τη βάση, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.
Για τους βουλευτές ο Στ. Κασσελάκης εισηγήθηκε «την υποχρέωση κάθε υποψήφιος να είναι μέλος του κόμματος. Κατεβαίνεις με την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ».
Πρότεινε επίσης, όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να εκλέγονται από τις Περιφερειακές Ενότητες, έτσι ώστε να «καταργηθούν οι φράξιες» και οι οργανώσεις μελών να είναι «περισσότερες».

«Ένα ψηφιακό κόμμα, πιο ευέλικτα όργανα, υβριδικές εκλογές σε όλα τα επίπεδα, άνοιγμα στους φίλους, επιλογή όλων των υποψήφιων στη βάση, είσοδος της συμμετοχικής δημοκρατίας», είπε, συνοψίζοντας.


Εξάλλου, δήλωσε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και «γι’ αυτό τράβηξε το χαλί». «Δεν μιλάω μόνο για αυτά που με συμφέρουν, μιλάω για τα δύσκολα, μιλάω για όλα», σημείωσε και αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που έχουν ανακύψει σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο, από τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι την «υπερέκθεση» στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα κομματικά μέσα και τα social media

Για τα κομματικά μέσα, τόνισε πως αρνείται να του «φορτώσουν» τον «μουτζούρη των αποφάσεων που δεν πήρατε για να κρύβετε κάτω από το χαλί».
Αναφέρθηκε επίσης στον Παύλο Πολάκη τονίζοντας ότι δεν έχει πρόβλημα να παραδεχτεί ότι έκανε «λάθος» για τη διαγραφή του.

Σχετικά με την αλλαγή ονόματος που πρότεινε ο Στ. Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι «δεν άρεσε το όνομα» και δήλωσε: «Δεν έχω εγωισμό να επιμείνω. Ας τεθεί σε διαβούλευση στο συνέδριο».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ζητήσει από τους διαφωνούντες να καταθέσουν πρόταση μομφής αν το επιθυμούν, ανέφερε πως κάποιοι τις τελευταίες εβδομάδες «μετρούσαν κουκιά» και όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει άλλαξαν σενάριο και ζήτησαν εκλογές.

«Θα ήμουν ευτυχής και λυτρωμένος να πάω αύριο σε εκλογές γιατί δεν έχω άλλο από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τραγική ειρωνεία να λένε ότι είμαι κολλημένος στην καρέκλα, σε ένα κόμμα που όποιος φεύγει παίρνει την καρέκλα του μαζί και όποιος δεν θέλει αλλαγές χαϊδεύει τις καρέκλες», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι η ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα ενιαίο κόμμα, της σύγχρονης αριστεράς, στο οποίο θα μιλάει και θα ακούγεται η βάση και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει «με κάθε κόστος» και «με όλο το βρώμικο σύστημα απέναντί» του.

Το κείμενο των 99+1 και η  πρόταση μομφής

Στην συνέχεια τα 100 μέλη της Κ.Ε κατέθεσαν την πρόταση μομφής. Οι ίδιοι το πρωί είχαν δημοσιοποιήσει κείμενο με σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη. Στο κείμενο ασκούν σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη για τις ενέργειές του τους τελευταίους μήνες καταλογίζοντας του την ευθύνη για την εσωστρέφεια που επικρατεί στο κόμμα.

Το κείμενο καταλήγει ότι “στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα” και καλεί τον κ. Κασσελάκη να πάρει την πρωτοβουλία για την προσφυγή στην κομματική βάση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές Προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Στους υπογράφοντες είναι και οι βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Συμεών Κεδίκογλου, Διονύσης Καλαματιανός, όπως και οι Ζανέτ Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, Χρήστος Λαμπρίδης, Ελένη Ευαγγελοπούλου, Κώστας Ζαχαριάδης και άλλοι.

Σημειώνεται ότι παρόμοια πρόθεση έχει εκφράσει και ο Παύλος Πολάκης με δικό του σκεπτικό που δεν ταυτίζεται με τους 99.

Ολόκληρο το κείμενο των 99 έχει ως εξής:

«Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που καθιστά ιστορικής σημασίας το χαρακτήρα της και ανάλογης βαρύτητας τις ευθύνες όλων. Το κόμμα μας βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή κρίση. Αν δεν απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά στις αιτίες της, θα συνεχίζει να βυθίζεται στην εσωστρέφεια και να απογοητεύει τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες.

Είναι ιστορικό μας καθήκον να ανακοπεί αυτή η καθοδική πορεία. Το οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό και στον αριστερό και προοδευτικό κόσμο της χώρας, τον κόσμο από την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, το σοσιαλιστικό χώρο, την οικολογία, το προοδευτικό κέντρο. Το οφείλουμε στην ιστορία μας και στους αγώνες που δώσαμε για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από ένα μικρό κόμμα, κυβέρνηση του τόπου και αξιωματική αντιπολίτευση. Να μην αφήσουμε να γκρεμιστεί σε λίγους μήνες ό,τι χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με κόπο.

Τους τελευταίους μήνες μετά τις ευρωεκλογές, με κύρια ευθύνη του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παράγει καθημερινά αρνητικά αντί για θετικά γεγονότα, παραπολιτική αντί για πολιτική, εσωστρέφεια αντί για εξωστρέφεια. Αυτή η κατάσταση, όσο συνεχίζεται, πλήττει ανεπανόρθωτα την εικόνα του κόμματος, τραυματίζει την ενότητά του και πληγώνει τα μέλη, τους φίλους και τους υποστηρικτές του.

Ο κατάλογος είναι μακρύς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Από τις ανυπόστατες αναφορές του προέδρου σε μαύρα ταμεία, τις οποίες ανακάλεσε μετά την κατακραυγή, έως τις απαράδεκτες επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα με μεταμεσονύκτιες αναρτήσεις. Από τη διαρκή αναζήτηση εσωτερικών εχθρών έως την δημόσια στοχοποίηση στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής από τον ίδιο τον Πρόεδρο. Από τους παιδαριώδεις χειρισμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έως τον διχασμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη αντικατάσταση του Προεδρείου της για χάρη εσωκομματικών συσχετισμών.Σε αυτά προστίθεται η λογική των εκκαθαρίσεων. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, διότι εξέφρασε την πολιτική του άποψη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα μιας αντιδημοκρατικής λογικής, ξένης μέχρι σήμερα όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αλλά συνολικά για την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο.

Ταυτοχρόνως, οι χειρισμοί στο κρίσιμο ζήτημα των μέσων ενημέρωσης του κόμματος, την εφημερίδα “Η Αυγή” και τον ρ/στ “Στο Κόκκινο”, με τη συστηματική απόκρυψη των πραγματικών οικονομικών δεδομένων και κυρίως με την απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενούς τους, έδωσε την εικόνα της απουσίας ενσυναίσθησης και δεν τιμά το κόμμα μας ως ένα κόμμα της Αριστεράς που πάντα υπερασπιζόταν τα εργασιακά δικαιώματα.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε ένα πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές και το οποίο καθιστά επιτακτική ανάγκη τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Παρά τη ραγδαία πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποχώρησε κι άλλο κι αντί να ανακτήσει την κυβερνητική του προοπτική, απομακρύνθηκε κι άλλο από αυτή.

Είναι αναγκαίο, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία να υπάρξει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από τον προοδευτικό χώρο, γιατί διαφορετικά είναι ορατός ο κίνδυνος της Ακροδεξιάς, όπως συμβαίνει σε όλο και περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Η σημερινή ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η κοινωνική αντιπολίτευση, που αυτές τις ημέρες διαδηλώνει μαζικά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, να βρει διέξοδο και να μεταφραστεί σε προοδευτική πλειοψηφία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια προς όφελος των λίγων και ισχυρών και σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και προωθεί ένα παραγωγικό μοντέλο παρόμοιο με αυτό που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Την ίδια ώρα, έχει διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχει κουρελιάσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, προωθεί την εμπορευματοποίηση της δημόσιας και συμπεριληπτικής Παιδείας και τη συρρίκνωση των δομών της, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη στεγαστική κρίση και το δημογραφικό πρόβλημα, να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών ούτε και την ανθεκτικότητα της χώρας απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Απέναντι στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας το κόμμα μας έχει επεξεργασμένες προγραμματικές θέσεις και προτάσεις, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση των εισοδημάτων, τη στήριξη Δημόσιας Υγείας και Παιδείας, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη μείωση του κόστος στέγασης, την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας. Ωστόσο, αντί να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας παρουσίας μας η πολιτική μας για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και την κοινωνία, με ευθύνη του Προέδρου απασχολούμε τη δημόσια σφαίρα συχνά με παραπολιτική.

Αντί ο πρόεδρος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρωταγωνιστή και κινητήριο μοχλό με στόχο μια μεγάλη προοδευτική εκλογική συνεργασία, όπως λέει άλλωστε και η απόφαση της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής, πλέον μιλάει απαξιωτικά για τις συνεργασίες ως δήθεν σχέδια της διαπλοκής.

Σε μια εποχή που απαιτούνται ευρύτερες συνθέσεις και υπερβάσεις, αδυνατεί ως πρόεδρος να πετύχει τις αναγκαίες συνθέσεις μέσα στο κόμμα μας τροφοδοτώντας τον εσωτερικό διχασμό και οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε μια λογική περιχαράκωσης στα – όλο και πιο στενά – όρια ενός κόμματος που διαρκώς συρρικνώνεται, μακριά από τις ανάγκες της εποχής και τις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου της χώρας.

Την επιδίωξή του για ένα μικρό και απολύτως ελεγχόμενο κόμμα προδίδουν και οι προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό, όπως η αντικατάσταση των Οργανώσεων Μελών από λέσχες, η κατάργηση των Νομαρχιακών Επιτροπών και της Πολιτικής Γραμματείας, η αποδυνάμωση της Κεντρικής Επιτροπής, οι υπερεξουσίες του Προέδρου κ.ά.

Προτάσεις που οδηγούν στη ρευστοποίηση του κόμματος, στη διάρρηξη της κομματικής συνοχής και των συντροφικών δεσμών, στην αποδυνάμωση της καθημερινής δράσης και παρουσίας του στην κοινωνία και εν τέλει στη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από ένα δημοκρατικό κόμμα των μελών σε ένα απολύτως συγκεντρωτικό κόμμα.

Όσο για τη διαρκή επίκληση των μελών και του ρόλου τους από τον Πρόεδρο, είδαμε πόσο υποκριτική είναι όταν απέρριψε την πρόταση για εσωτερικό δημοψήφισμα για τις συνεργασίες αλλά το βλέπουμε και τις τελευταίες ημέρες που αρνείται πεισματικά να προσφύγει στη βάση και επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από οριακούς συσχετισμούς στην Κεντρική Επιτροπή.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομιμοποιούμε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στη δημοκρατία, στις αρχές και τις αξίες μας και στη διαφορετική άποψη. Αυτό θα πρέπει να είναι και το επίδικο όλων των συντροφισσών και των συντρόφων σε αυτή την κρίσιμη διαδικασία, που διακινδυνεύει εν τοις πράγμασι την ενότητα μας.

Παράλληλα, η φαρσοκωμωδία στην οποία εξελίσσεται η προτεινόμενη από τον πρόεδρο αλλαγή του ονόματος του κόμματος προσθέτει μια ακόμα ψηφίδα στην εξαιρετικά αρνητική εικόνα του κόμματος και στην απουσία οποιασδήποτε σοβαρότητας ακόμα και σε τόσο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ταυτότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και την ιστορία χιλιάδων ανθρώπων και αγωνιστών.

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε πριν από ένα χρόνο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να τον οδηγήσει στην ανάκαμψη, όχι για να τον συρρικνώσει, όχι για να τον διαλύσει και προφανώς όχι για να ιδρύσει πάνω του ένα δικό του προσωπικό κόμμα.

Είναι προφανές ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι δεν συμβαίνει τίποτα και να κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Αυτός είναι ο σίγουρος δρόμος προς την περαιτέρω συρρίκνωση, τη φθορά και την απογοήτευση ακόμη περισσότερων αριστερών και προοδευτικών πολιτών. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και μόνο με καθαρές λύσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Θα συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με εσωστρέφεια, διχασμό, δημιουργία εσωτερικών εχθρών και παραπολιτική, όπως συμβαίνει σήμερα ή θα αλλάξει πορεία, με εξωστρέφεια, ενότητα, συνθέσεις και παραγωγή πολιτικής;

Θα παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ή θα ακολουθήσει μια πορεία στην περιχαράκωση και στη συρρίκνωση σε ένα μικρό κόμμα διαμαρτυρίας, που τον οδηγεί η σημερινή του ηγεσία;

Θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ένα συγκεντρωτικό και απολύτως ελεγχόμενο κόμμα από τον πρόεδρό του και από μια ομάδα ανθρώπων γύρω του ή θα παραμείνει ένα δημοκρατικό κόμμα των μελών;

Ο μόνος που μπορεί να δώσει την απάντηση είναι τα χιλιάδες μέλη και φίλοι, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον του κόμματός μας στη νέα συνθήκη που έχει διαμορφωθεί.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές Προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.»

Η υποψηφιότητα Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ότι στηρίζει την πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι “87” κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να οδηγήσει μόνος του το κόμμα σε εκλογές, ενώ κάλεσε και τους “87” να παραμείνουν στο κόμμα.

Στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι “θέτω ζήτημα ηγεσίας”, ενώ πρόσθεσε ότι πίστεψε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον στήριξε, αλλά έπεσε έξω.

“Δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ” είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.

Related posts

Κασσελάκης: Τα κόμματα δεν είναι επιχειρήσεις για να έχουμε συγχωνεύσεις και εξαγορές

protothema.gr

Ανάλυση Deutsche Welle: Γιατί δεν είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

timesadmin

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συνάντηση για την στρατηγική συνεργασία του ΕΟΤ με την Easyjet

James Rollner

Χριστοδουλίδης για τα 50 χρόνια από τον Αττίλα ΙΙ: Η μη λύση για το Κυπριακό δεν είναι λύση

James Rollner

ΠΑΣΟΚ: Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε 14.000 υπογραφές μελών του κόμματος και πολιτών για την υποψηφιότητά του

protothema.gr

ΠΑΣΟΚ: Νέες καταγγελίες για τις εκλογές – Τα «εικοσάρικα», η εφημερίδα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και η «κάθοδος Χρυσαυγιτών»

timesadmin