“Βουτιά”-άνω-του-15%-για-τη-μετοχή-της-peloton-μετά-την-είδηση-για-μείωση-της-παραγωγής-της
ΚΟΣΜΟΣ

“Βουτιά” άνω του 15% για τη μετοχή της Peloton μετά την είδηση για μείωση της παραγωγής της

Η εταιρεία οργάνων γυμναστικής Peloton “φρενάρει” προσωρινά την παραγωγή διασυνδεδεμένων οργάνων γυμναστικής καθώς η ζήτηση εξασθενεί και η εταιρεία θέλει να ελέγξει τα κόστη της. Αυτό αποκαλύπτει το CNBC, επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Σύμφωνα με τα εν λόγω έγγραφα, η Peloton σχεδιάζει να “παγώσει” την παραγωγή του ποδηλάτου Bike για δύο μήνες, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο. Η εταιρεία έχει ήδη σταματήσει την παραγωγή του πιο ακριβού Bike+ από τον Δεκέμβριο, ενώ δεν αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου την παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος πριν τον Ιούνιο. 

Επιπλέον, η εταιρεία θα αναστείλει την παραγωγή του διαδρόμου γυμναστικής Tread για έξι εβδομάδες, αρχής γενομένης και πάλι από τον Φεβρουάριο. Όσον αφορά την πιο ακριβή εκδοχή Tread+ η εταιρεία δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει νέες μονάδες το τρέχον έτος, σύμφωνα πάντα με τα εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που επικαλείται το CNBC. Η Peloton έχει διακόψει την παραγωγή του Tread+ από πέρυσι, μετά την ανάκληση των εν λόγω διαδρόμων για λόγους ασφαλείας.

Η εταιρεία σε εμπιστευτική παρουσίασή της με ημερομηνία 10 Ιανουαρίου αναφέρει ότι η ζήτηση για διασυνδεδεμένα όργανα γυμναστικής έχει καταγράψει “σημαντική πτώση” σε όλο τον κόσμο λόγω της “αντίδρασης” των καταναλωτών στις τιμές αλλά και του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Ουσιαστικά, η Peloton παραδέχεται ότι οι προβλέψεις της για τη προσδοκώμενη ζήτηση, μετά τη σημαντική αύξηση που καταγράφηκε εν μέσω πανδημίας, ήταν λανθασμένες με αποτέλεσμα χιλιάδες ποδήλατα και διάδρομοι γυμναστικής να έχουν “ξεμείνει” σε αποθήκες και κοντέινερ, προσθέτοντας ότι πρέπει να “εξυγιάνει” τα αποθέματά της.

Η προγραμματισμένη αναστολή παραγωγής έρχεται μετά από ένα δύσκολο έτος για την Peloton, καθώς κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς η εταιρεία απώλεσε σχεδόν 40 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ανήλθε στο υψηλό των σχεδόν 50 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο Ιανουάριο. Ωστόσο, την Τρίτη (18/1) η μετοχή της Peloton υποχώρησε στα 29,11 δολάρια έκαστη, που αποτελεί χαμηλό 52 εβδομάδων, οριακά υψηλότερα από το όριο των 29 δολαρίων που ήταν η τιμή διάθεση κατά την αρχική δημόσια προσφορά της τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η μετοχή καταγράφει πτώση άνω του 15% μετά την είδηση διακοπής της παραγωγής της, ωθώντας την κεφαλαιοποίησή της ακόμη χαμηλότερα, κάτω από τα 10 δισ. δολάρια.

Related posts

Πολωνία: Ξεκινά την ανέγερση τείχους στα σύνορα με τη Λευκορωσία

timesadmin

Κύπρος: Αυτό είναι το “ισραηλινό μάτι” επιτήρησης στην “Πράσινη Γραμμή”

timesadmin

Philip Morris International: Προσφορά $16 δισ. για την εξαγορά της σουηδικής καπνοβιομηχανίας Swedish Match

timesadmin

Nagel (Bundesbank): Δεν θα πρέπει να αναβάλουμε τις αυξήσεις των επιτοκίων

timesadmin

Σε πλήρη ετοιμότητα το ΠΝ της Τουρκίας για τις νάρκες στον Εύξεινο Πόντο

timesadmin

Ο Μπλίνκεν συζήτησε για το Ιράν με τον Λαβρόφ, βλέπει μια μικρή ευκαιρία για επίτευξη συμφωνίας

timesadmin