Βουλγαρία:-Σχεδιάζει-επέκταση-των-λιμανιών-του-Ρούσε-και-της-Βάρνας-ώστε-να-αυξήσει-τη-βοήθεια-στην-Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Σχεδιάζει επέκταση των λιμανιών του Ρούσε και της Βάρνας ώστε να αυξήσει τη βοήθεια στην Ουκρανία

Η Βουλγαρία παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη των λιμανιών στο Ρούσε και τη Βάρνα, ώστε να αυξήσει τις δυνατότητες παροχής επιμελητειακής υποστήριξης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών Χρίστο Αλεξίεφ σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε σε συνεδρίαση του Συμβούλιου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Προτείναμε σχέδια για την κατασκευή νέων υποδομών στα λιμάνια αυτά. Δουλεύουμε πάνω σε σχέδια για να χρησιμοποιήσουμε τον τερματικό σταθμό των πορθμείων στη Βάρνα”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Η Βουλγαρία βοηθά ενεργά την Ουκρανία με τις εξαγωγές σιτηρών και τις βουλγαρικές εταιρίες που μετείχαν στη διαδικασία. Από τον Απρίλιο, η Bulgarian River Shipping έχει βοηθήσει στη μεταφορά σχεδόν 200.000 τόνων σιτηρών, επεσήμανε. Ο Αλεξίεφ δήλωσε επίσης ότι η Βουλγαρία εφοδιάζει με πετρέλαιο ντίζελ τους αγρότες στη νότια Ουκρανία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη εκτιμήσεις για τους νέους περιορισμούς που επέβαλε η ΕΕ και οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, στο εμπόριο πετρελαίου με τη Ρωσία. “Ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει κάνει τις απαραίτητες αναλύσεις για το πώς αυτό επηρεάζει την Ευρώπη. Η Βουλγαρία έχει υποστηρίξει την πρόταση και θα συμμορφωθεί με αυτή”, πρόσθεσε.

Ο Αλεξίεφ δήλωσε ότι η χώρα του κατάφερε να κερδίσει την απαραίτητη υποστήριξη για να περιλάβει τον Διάδρομο Νο 8 στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών. Όπως είπε, αυτό είναι μια σοβαρή επιτυχία για τη Βουλγαρία. Δήλωσε επίσης ότι ο διάδρομος αναμένεται να κατασκευαστεί έως το 2035 και η σημερινή απόφαση διευκολύνει τη χρηματοδότηση έργων στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

- ---

Related posts

Γερμανία: Άνοιξε το 1989 τα σύνορά της η Ουγγαρία με οικονομικά ανταλλάγματα;

timesadmin

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία συνεχίζει να προβάλλει απαιτήσεις που δεν είναι αποδεκτές

timesadmin

Η Φινλανδία ετοιμάζει επιπλέον εκπαίδευση για τα στρατεύματα εν καιρώ πολέμου

timesadmin

Αύξησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ινδονησίας κατά 25 μονάδες στο 3,75%

timesadmin

Φον ντερ Λάιεν: Η συμφωνία των “27” για το φυσικό αέριο απέναντι στον ενεργειακό εκβιασμό του Πούτιν

timesadmin

Bloomberg: Η εισβολή της Ρωσίας ενισχύει την προσπάθεια για την παραγωγή ενός νέου πράσινου καυσίμου

timesadmin