Βουλγαρία:-Σε-περισσότερους-από-6-εκατ.-τόνους-υπολογίζεται-η-φετινή-συγκομιδή-σιτηρών
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Σε περισσότερους από 6 εκατ. τόνους υπολογίζεται η φετινή συγκομιδή σιτηρών

Σε περισσότερους από έξι εκατομμύρια τόνους υπολογίζεται η φετινή συγκομιδή σιτηρών στη Βουλγαρία, τόνισε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Γκεόργκι Τάχοφ. Ο υπουργός παρέστη σε εκδήλωση για την έναρξη του θερισμού στο χωριό Ζλατιτράπ της επαρχίας Πλόβντιβ (Φιλιππούπολης). Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας “Ψωμί της Ειρήνης”, αναφέρει η ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων.

Ο Τάχοφ διευκρίνισε ότι σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, η εκτιμώμενη παραγωγή θα είναι 6,1-6,3 εκατ. τόνοι σιταριού και περισσότεροι από 800.000 τόνοι κριθαριού. “Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες μέχρι στιγμής μας γεμίζουν σιγουριά ότι η ποιότητα της σοδειάς θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα”, ανέφερε.

Ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων υπογράμμισε πως δεν αναμένεται να υπάρξει αύξηση της τιμής του ψωμιού. Ανέφερε επίσης ότι η πλεονάζουσα χωρητικότητα στις σιταποθήκες της χώρας διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει ανησυχία σχετικά με την αποθήκευση της φετινής σοδειάς.

Ο Γκεόργκι Τάχοφ τόνισε ότι η Βουλγαρία παραμένει σημαντικός παράγοντας στη διεθνή αγορά σιτηρών, εξάγοντας σε περισσότερες από 30 χώρες. Σε ό,τι αφορά τις ποσοστώσεις για την εισαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα διατηρηθούν. “Ελπίζω ότι θα λάβουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα στο προσεχές Συμβούλιο Γεωργίας στις Βρυξέλλες”, δήλωσε.

- ---
 

Related posts

Συνομιλίες Μπάιντεν με τον εμίρη του Κατάρ και τον Σίσι για τις “προσπάθειες απελευθέρωσης” των ομήρων στη Γάζα

timesadmin

ASML: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία κέρδη και έσοδα το δ’ τρίμηνο

timesadmin

Αυστραλία: O Αλμπανέζι επιθυμεί να μπει τέλος στις διώξεις εις βάρος του Τζούλιαν Ασάνζ

timesadmin

Ιράν: Οι ομάδες αντίστασης “αναπροσαρμόζουν έξυπνα” την άσκηση πίεσης στο Ισραήλ

timesadmin

Κύπρος: Ακύρωσε σύμβαση παραχώρησης του λιμένα Λάρνακας, ύψους 1,2 δισ. ευρώ

protothema.gr

Ισραήλ: Ανακαλεί την απόφασή του για το Associated Press μετά τις αντιδράσεις

James Rollner