Βουλγαρία:-Παρατάθηκε-ως-τον-Μάρτιο-η-κατάσταση-έκτακτης-ανάγκης-εξαιτίας-της-πανδημίας
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Παρατάθηκε ως τον Μάρτιο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της πανδημίας

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι αποφάσισε να παραταθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού για άλλους τέσσερις μήνες, ως την 31η Μαρτίου 2022.

Η παράταση της ισχύος του μέτρου, που αρχικά είχε κηρυχθεί τη 14η Μαΐου 2020, σκοπό έχει “να περιοριστεί η διασπορά” του ιού, εξήγησε σε ανακοίνωση Τύπου η κυβέρνηση της χώρας με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα συνεχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί που επιβάλλονται σε όσους θέλουν να εισέλθουν στη χώρα για να αποτραπεί η εισαγωγή νέων παραλλαγμένων στελεχών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η έξαρση της πανδημίας συνεχίζεται σε όλη τη χώρα. Στο 93% της επικράτειας, ο δείκτης επίπτωσης των τελευταίων 14 ημερών ξεπερνά τα 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, μόλις το 29,3% των 6,9 εκατ. πολιτών της Βουλγαρίας έχει εμβολιαστεί πλήρως· πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ.

Χθες ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βουλγαρία έφθασε τους 27.658 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 679.983 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (151/3.233 τις προηγούμενες 24 ώρες).

Πηγή: ---

Related posts

Νέα συνεργασία της AIG Europe με την Europ Assistance

timesadmin

Γαλλία: Έτοιμη να συζητήσει το θέμα της αυτονομίας Μαρτινίκας-Γουαδελούπης

timesadmin

Γερμανία: Περιορίζει τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer για να αυξήσει της Moderna που λήγουν

timesadmin

Πώς έκαψε η Τουρκία ορυκτά καύσιμα αξίας $665 δισ.;

timesadmin

Ferrari: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της χρήσης

timesadmin

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα διευρύνει τις κυρώσεις της σε βάρος της Λευκορωσίας

timesadmin