Βουλγαρία:-Απέτυχε-να-λάβει-ψήφο-εμπιστοσύνης-η-νέα-κυβέρνηση-του-Ρόσεν-Ζελιάσκοφ
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Απέτυχε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση του Ρόσεν Ζελιάσκοφ

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Ρόσεν Ζελιάσκοφ, του κεντροδεξιού κόμματος GERB, δεν κατάφερε σήμερα να εξασφαλίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου, γεγονός που παρατείνει το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα.

Ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ έδωσε τη Δευτέρα εντολή στον Ζελιάσκοφ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα (τις έκτες βουλευτικές εκλογές μέσα σε τρία χρόνια) όπου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Το GERB χρειαζόταν τη στήριξη τουλάχιστον δύο άλλων κομμάτων για να επανέλθει στην κυβέρνηση. Στη σημερινή ψηφοφορία όμως 98 από τους 240 βουλευτές στήριξαν τη νέα κυβέρνηση μειοψηφίας ενώ 138 την καταψήφισαν.

Το αποτέλεσμα αυτό ενδέχεται να οδηγήσει στην προκήρυξη νέων βουλευτικών εκλογών.

Το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθερίας, που εκπροσωπεί την τουρκική μειονότητα, ήρθε δεύτερο στις εκλογές του Ιουνίου εκλέγοντας 47 βουλευτές ενώ το μεταρρυθμιστικό Συνεχίζουμε την Αλλαγή (PP) εξασφάλισε 39 έδρες.

Οι τελευταίες εκλογές προκηρύχθηκαν τον Μάρτιο, αφού κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός στον οποίο μετείχαν το GERB και το PP.

Ο Ράντεφ αναμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κάποιο άλλο κόμμα τις επόμενες ημέρες, όμως δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές πιθανότητες ένα νέο σχήμα να εξασφαλίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου.

- Α-

Related posts

Γερμανία: Στη δεύτερη θέση η ακροδεξιά του AfD, δείχνει δημοσκόπηση

wp-needuser

Λίβανος: Δύο μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από ισραηλινό πύραυλο

timesadmin

Τουρκία: Διπλωματικός πυρετός και προειδοποιήσεις προς Ισραήλ

protothema.gr

ΕΕ: Ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

wp-needuser

Χιλή: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων στα προάστια του Σαντιάγο

wp-needuser

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ

timesadmin