Βουλή:-Σφοδρή-αντιπαράθεση-και-αλληλοκατηγορίες-για-την-τραγωδία-στα-Τέμπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση και αλληλοκατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση και αλληλοκατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη

πολιτική

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση και αλληλοκατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στην Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών. Η εξεταστική επιτροπή εξετάζει κυρίως θέματα πολιτικών ευθυνών. Χρειάζονται 120 ψήφοι για να εγκριθεί κάτι που αναμένεται να γίνει αφού όλα τα κόμματα πλην του ΠΑΣΟΚ έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν την πρόταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα προανακριτικής επιτροπής για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας αφορά στη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση των τρένων, ενώ ο δεύτερος για τις ευθύνες που έχουν Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Χρήστος Σπίρτζης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για παράβαση καθήκοντος, όπως λέει το περιεχόμενο της πρότασης. Για τον δε Κώστα Καραμανλή η πρόταση αναφέρει ότι πρέπει να εξεταστεί το αδίκημα της κακουργηματικής πράξης.

«Το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών, σημείωσε στην Βουλή ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας και κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση χωρίς υπεκφυγές στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή.  Το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακακριτική, επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η ΝΔ κάνει την ανάγκη φιλοτιμία για να μην συγκρουστεί με τον κόσμο. Εμείς θα ψηφίσουμε και πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική».

Νωρίτερα  και το ΠΑΣΟΚ είχε προαναγγείλει  πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. «Θα απορρίψουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

«Αποφασίζετε πριν από τη Δικαιοσύνη για τη Δικαιοσύνη. Είστε ένα δυστύχημα δημοκρατίας, δυστυχώς» απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Ανακοινώσατε την συγκάλυψη ενός εγκλήματος, φοβάστε την αλήθεια» πρόσθεσε.

«Την αλήθεια την θέλουν όσοι δίνουν βάρος στα πραγματικά γεγονότα, στην πραγματική έρευνα και όχι εκείνοι αξιοποιούν το λάθος του Κομμουνιστικού Κόμματος για να πετάξουν τη μπάλα των ευθυνών στην κερκίδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Υψηλοί τόνοι ακολούθησαν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, ενώ υπέρ της διερεύνησης τυχόν ευθυνών από την Βουλή τάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αφήστε την υποκρισία θέλετε την συγκάλυψη διαφορετικά θα είχατε συμφωνήσει με εξεταστική που είχαμε καταθέσει αν θέλατε την αλήθεια», σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Για διαχρονικές ευθύνες μίλησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας. Η εξεταστική επιτροπή που πρότεινε το ΚΚΕ θα διερευνήσει όλες τις ευθύνες, από το 1997 έως σήμερα.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ναύαρχος Αποστολάκης αποκαλεί «μπακάλη» τον δημοσκόπο του Τσίπρα και υπουργό Βερναρδάκη

timesadmin

ΠΑΣΟΚ: Επιχείρηση νόθευσης της αυτοδιοικητικής μας νίκης τα σενάρια περί συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

timesadmin

Γεωργιάδης: Η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της Ελλάδας είναι γεγονός

timesadmin

Τα «θέλω» και τα «δεν θέλω» της Χριστίνας Λαμπίρη που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές

timesadmin

Κυρανάκης: Με τον ψηφιακό φάκελο η μεταγραφή ακινήτου θα γίνεται αυθημερόν αλλά οι συμβολαιογράφοι πρέπει να πάρουν πίσω την αποχή

timesadmin

Ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας» ζητάει από τον Ερντογάν να μην καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα

timesadmin