ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Συνεχίζεται η τρικυμία στις τάξεις των 14 ανεξάρτητων βουλευτών

Συνεχίζεται η τρικυμία στις τάξεις των 14 ανεξάρτητων βουλευτών καθώς οι ηγετικές φιλοδοξίες και οι αρχηγικές τάσεις ορισμένων ανέστιων μελών της εθνικής αντιπροσωπείας «υπονομεύει» κάθε προσπάθεια ομαδοποίησής τους.

Λίγες ημέρες μετά την επιστολή 8 ετεροκλήτων ανεξαρτήτων – Α. Λινού (προερχόμενης από ΣΥΡΙΖΑ) , Μ. Σαλμά (ΝΔ), Μ. Χουρδάκη (Πλ. Ελευθερίας), Α. Παπαϊωάννου (Πλ. Ελευθερίας), Δ. Βαλτογιάννη (Σπαρτιάτες), Κ. Φλώρου (Σπαρτιάτες), Γ. Δημητροκάλλη (Σπαρτιάτες), Γ. Μανούσου (Σπαρτιάτες) – με την οποία ζήτησαν και πέτυχαν να εκπροσωπούνται στο κορυφαίο κοινοβουλευτικό όργανο της Διάσκεψης των Προέδρων από τον κ. Χουρδάκη, η κυρία Λινού απέσυρε τη στήριξη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής με νέα επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής απέσυρε την εμπιστοσύνη της από το πρόσωπο του κ. Χουρδάκη.

Την ίδια στιγμή ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Σαράκης με επιστολή του προς τον κ. Τασούλα ζητά μεταξύ άλλων “να πράξετε τα δέοντα ώστε να ακυρωθεί, άλλως να ανακληθεί η απόφαση σας περί ορισμού του κ. Μιχαήλ Χουρδάκη ως εκπροσώπου των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων, ως μη νόμιμη, και να επαναληφθεί εγκύρως τη διαδικασία, κατά τις προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαράκης είχε πρωτοβουλία για τη συνένωση δυνάμεων τουλάχιστον 10 ανεξάρτητων βουλευτών που απαιτούν τον Κανονισμό της Βουλής για τον σχηματισμό ΚΟ. Ο προερχόμενος από την Ελληνική Λύση βουλευτής βρήκε συνοδό στο εγχείρημα της Χάρη Κατσιβαρδά και ξεκίνησαν επαφές με άλλους «ασκεπείς» έχοντας ωστόσο ως αρχή τον αποκλεισμό όλων των ανεξάρτητων που προέρχονται από τους Σπαρτιάτες και συνδέονται με τον έγκλειστο Ηλία Κασιδιάρη.

Υπό αυτό το πλαίσιο οι επαφές αφορούσαν τους Μάριο Σαλμά, Αθηνά Λινού, Μιχάλη Χουρδάκη, Αρετή Παπαϊωάννου, Γιώργο Ασπιώτη, Μιχάλη Γαυγιωτάκη, κ.α.

Την ώρα ωστόσο που οι Σαράκης – Κατσιβαρδάς αναζητούσαν την «χρυσή τομή» για τη συνεργασία τουλάχιστον 10 ετεροκλητικών προσωπικοτήτων – εγχείρημα υψηλής δυσκολίας – υπήρξε αντίθετη κίνηση από 8 άλλους ανεξάρτητους.

Οι Μ. Σαλμάς. Α. Λινού, Α. Παπαϊωάννου συνεργάστηκαν με τη «σκληρή» πτέρυγα των πρώην Σπαρτιατών Κ. Φλώρο, Δ. Βαλτογιάννη, Γ. Δημητροκάλλη και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να εκπροσωπείται στη Διάσκεψη των Προέδρων του κοινοβουλίου από τον Μ. Χουρδάκη.

Πάντως, από την πλευρά του προεδρείου της Βουλής τονίζουν ότι η ιδιότητα του κ. Χουρδάκη ως μέλους της Διάσκεψης των Προέδρων παραμένει σε ισχύ παρά την απόσυρση της κυρίας Λινού καθώς διατηρεί την στήριξη του 50% της συνολικής δεξαμενής των ανεξάρτητων βουλευτών. Στο ενδεχόμενο δεν θα πραγματοποιηθεί νέο παράλληλο αίτημα από τους υπόλοιπους 7 ανεξάρτητους για διαφορετικό εκπρόσωπο, θα γίνει κλήρωση για την επιλογή του τελικού εκπροσώπου τους.

Στο ενδεχόμενο δε, να υπάρξει νέο παράλληλο αίτημα από τους υπόλοιπους 7 ανεξάρτητους για διαφορετικό εκπρόσωπο, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για την επιλογή του τελικού εκπροσώπου τους.




Ειδήσεις σήμερα:

Τουλάχιστον 4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πλήγμα με drone στο βόρειο Ισραήλ – Χεζμπολάχ: Ήταν μια πρόγευση

Η Ελλάδα 2-0 την Ιρλανδία, αφιέρωσε τη νίκη στον Μπάλντοκ και παίζει την πρωτιά με την Αγγλία στο ΟΑΚΑ – Δείτε τα γκολ

Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από δύο άνδρες στη Λέσβο – Την απειλούσαν ότι θα ανεβάσουν βίντεο

Related posts

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα αποτελέσματα στο 97,84% της ενσωμάτωσης

Μαρινάκης: Ξεκίνησε από χθες η αποστολή sms σε νέες ηλικιακές ομάδες για το πρόγραμμα «Φωφη Γεννηματά»

timesadmin

Ελληνικό ευρω-μπλόκο στα Σκόπια όσο συνεχίζονται τα «κόλπα» – Τελειώνουν τα ψέματα ως τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

timesadmin

Κασσελάκης: «Τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς, αλλά το Ισραήλ να είναι προσεκτικό στις αναλογίες»

James Rollner

Γεραπετρίτης: Μεγάλη ευθύνη να συμμετέχεις στη διεθνή αρχιτεκτονική ασφαλείας

timesadmin

Νέα Αριστερά: Την αγορά των F-35 χρηματοδοτεί ο Έλληνας φορολογούμενος σε βάρος της Παιδείας και της Υγείας

timesadmin