Βουλή: Αντιπαράθεση Δούρου – Μπακογιάννη για τους «ρεμπεσκέδες»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αντιπαράθεση Δούρου – Μπακογιάννη για τους «ρεμπεσκέδες»

Πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, κατά την οποία ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε τα μέλη για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά αλλά και τη Βόρεια Μακεδονία.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η χθεσινή αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη για τη λέξη «ρεμπεσκέδες» που χρησιμοποίησε σε συνέντευξή της, προκαλώντας την έντονη ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρένα Δούρου ζήτησε εξηγήσεις από την Ντόρα Μπακογιάννη για τη φράση της.

Η πρώην υπουργός από την πλευρά της, απάντησε εξηγώντας ότι θα ψηφίσουν τα σχετικά μνημόνια που αφορούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς δεν είναι «ρεμπεσκέδες». Ωστόσο, σημείωσε ότι αν στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε αυτή την φράση, τότε είναι δικό τους θέμα.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Μπακογιάννη είπε στην επίμαχη φράση το εξής: «Ο κ. Γεραπετρίτης έχει πει ότι τα μνημόνια πρέπει να ψηφιστούν, αλλά αν το κάνουμε τώρα, θα δείξουμε περίπου ότι κάτι φοβόμαστε, δεύτερον ότι ετεροπροσδιοριζόμαστε και να μας κάνει τη χάρη ο κ. Κασσελάκης να κάνουμε την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και όχι μια ετεροπροσδιορισμένη εξωτερική πολιτική. Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες». 

Κριτική ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ

Ταυτόχρονα, αντιπαράθεση ξέσπασε και με το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό, διότι οι ΓεραπετρίτηςΜπακογιάννη, άσκησαν κριτική στην Χαριλάου Τρικούπη λέγοντας ότι ζήτησε ματαίωση της συνάντησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Δημήτρης Μάντζος θέλησε να σημειώσει ότι δεν αναφέρθηκε το ΠΑΣΟΚ σε «ματαίωση» αλλά αναβολή της συνάντησης, ως κατάληξη δομημένης και κλιμακούμενης στρατηγικής για τη διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ειδήσεις σήμερα:Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou.gr: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση – Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην ΥγείαH πραγματική «Μάρθα» από το «Μικρό Ταρανδάκι» ζητάει τώρα 1 εκατ. λίρες από τον Πιρς Μόργκαν για τη συνέντευξή τηςΜπαρζάν Ματζίντ: Ο «Σκορπιός» του trafficking και η άγνωστη διαδρομή του

Related posts

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπει ανάχωμα στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας

timesadmin

Μητσοτάκης για Μαρέβα: Θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο για να την υπερασπιστώ – Αφήστε εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου

James Rollner

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

timesadmin

Νίκος Δένδιας: Επιστρέφει από τις ΗΠΑ εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

timesadmin

Κασσελάκης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει Ivy League πανεπιστήμιο στην Ελλάδα

timesadmin

Το «Κίνημα 21» έχασε τη μάχη με το ΣτΕ για το παράβολο συμμετοχής των €20.000 στις ευρωεκλογές

timesadmin