Βολές-Καρτερού-κατά-Κασσελάκη:-«Υπάρχει-κάποια-σχέση-της-στάσης-του-προέδρου-του-ΣΥΡΙΖΑ-με-το-εκλογικό-αποτέλεσμα;»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Καρτερού κατά Κασσελάκη: «Υπάρχει κάποια σχέση της στάσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με το εκλογικό αποτέλεσμα;»

Βολές Καρτερού κατά Κασσελάκη: «Υπάρχει κάποια σχέση της στάσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με το εκλογικό αποτέλεσμα;»

Βολές Καρτερού κατά Κασσελάκη: «Υπάρχει κάποια σχέση της στάσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με το εκλογικό αποτέλεσμα;»

Με πέντε ερωτήματα και ένα αλληγορικό απόσπασμα από τις «Ιστορίες του κυρίου Κόυνερ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ ο αρθρογράφος της Αυγής, αλλά και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Καρτερός, αφήνει αιχμές για προσωπικές ευθύνες του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα ποσοστά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρτερός διατυπώνει, μεταξύ άλλων, ερωτήματα σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στη μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, τις τυχόν ευθύνες της Κουμουνδούρου για το μεγάλο ποσοστό αποχής, κάνοντας παράλληλα λόγο για «one man show του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην «Αυγή»:

«Για τις προχθεσινές εκλογές μπορεί να παραφράσει κανείς ένα παλιό σύνθημα: Τα αποτελέσματά τους δεν ήταν απάντηση, ήταν ερωτήσεις. Για τις ηγεσίες όλων των κομμάτων, και κυρίως των «κομμάτων εξουσίας». Πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτο: Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που τον επέλεξαν στις εκλογές της «οδυνηρής ήττας» τώρα του γύρισαν την πλάτη;

Δεύτερο: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άμοιρος ευθυνών για την τεράστια αποχή; Αφορά αυτή μόνο τη Ν.Δ. και τους άλλους;

Τρίτο: Γιατί ενώ τα ποσοστά της Ν.Δ. κατέρρευσαν, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ενισχύθηκε, αλλά είδε την εκλογική του επιρροή να μειώνεται; Τη «διαμαρτυρία» να κατευθύνεται στην Άκρα Δεξιά, στο ΚΚΕ και στα μικρότερα κόμματα; Φταίνε γι’ αυτό μόνο οι επιθέσεις που όντως δέχτηκε και οι δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες; Οι διασπάσεις κ.λπ.;

Τέταρτο: Η μονοπρόσωπη εκστρατεία και οι ρηξικέλευθες εμφανίσεις του Στέφανου Κασσελάκη ωφέλησαν τελικά; Η μάχη του πόθεν έσχες έσχε θετικό αποτέλεσμα; Αποδοκιμάστηκε μόνο η αλαζονεία του Μητσοτάκη ή μήπως δεν προκάλεσε τον αναμενόμενο ενθουσιασμό και το one man show του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ;

Τελευταίο: Η στάση απέναντι στο αποτέλεσμα, με τις πρώτες δηλώσεις Κασσελάκη («δεν έχω καμιά τύψη», «ο λαός μου έδωσε τον χρόνο» κ.λπ.) σημαίνει ότι δεν χρειάζεται συλλογικός προβληματισμός; Συνεχίζονται τα ίδια; Όλα καλά με το θεώρημα ότι μειώθηκε η διαφορά με τη Ν.Δ.; Αν ναι, λίγος Μπρεχτ.

Κάποτε επισκέφτηκε τον κ. Κ. ένας καθηγητής της Φιλοσοφίας κι άρχισε να του μιλάει για τη σοφία του. Μετά από λίγη ώρα, ο κ. Κ. είπε στον καθηγητή: «Κάθεσαι ενοχλητικά, μιλάς ενοχλητικά, σκέφτεσαι ενοχλητικά». Σαν τ’ άκουσε αυτό ο καθηγητής, θύμωσε και του είπε: «Δεν μ’ ενδιαφέρει τι σκέφτεσαι για το άτομό μου, μ’ ενδιαφέρει να μάθω τη γνώμη σου γι’ αυτά που λέω». «Αυτά που λες δεν έχουν περιεχόμενο» αποκρίθηκε ο κ. Κ. «Σε βλέπω να βαδίζεις αδέξια και το βάδισμά σου δεν έχει προορισμό. Μιλάς σκοτεινά και η ομιλία σου δεν φωτίζει τίποτα. Βλέποντας τη στάση σου παύει να μ’ ενδιαφέρει ο στόχος σου».

Είναι εχθρική ενέργεια να ζητήσει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ να προβληματιστεί μήπως υπάρχει κάποια σχέση της στάσης του προέδρου του με το εκλογικό αποτέλεσμα;».

Related posts

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Το παρασκήνιο της παραίτησής του και το επόμενο βήμα

timesadmin

Γεωργιάδης στο συνέδριο ygeiamou.gr: Το ‘25 θα φτιάξουμε νέο κανάλι καινοτομίας για να βελτιώσουμε την ταχύτητα πρόσβασης στα φάρμακα

James Rollner

ΣΥΡΙΖΑ: Όση λάσπη κι αν πετάξουν δεν θα σταματήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του

protothema.gr

Τελετή εγκαινίων Μνημείου των Αθανάτων του Έθνους στο στρατόπεδο «Παπάγου» – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

timesadmin

Tο εισιτήριο του γηπέδου μαζί με τα κρατικά έγγραφα στο wallet

timesadmin

Κασσελάκης: Οι πολίτες να δώσουν μήνυμα στις 9 Ιουνίου ότι μπαίνει τέλος στο 41%

timesadmin