Βελόπουλος κατά Σαράκη: Πήρε 30 εκατ. ευρώ από τις ΗΠΑ ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος κατά Σαράκη: Πήρε 30 εκατ. ευρώ από τις ΗΠΑ ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis

Βελόπουλος κατά Σαράκη: Πήρε 30 εκατ. ευρώ από τις ΗΠΑ ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis

Ζήτημα άρσης της ανωνυμίας των μαρτύρων θέτεουν Αδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης – Πώς σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης – Τι απαντά ο Παύλος Σαράκης

Σάλο προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής η αποκάλυψη του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου ότι το πρώην μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας Παύλος Σαράκης εισέπραξε 30 εκατ. ευρω από το αμερικανικό κράτος ως δικηγόρος των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων της σκευωρίας Novartis.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαράκης ηγήθηκε του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, εξελέγη βουλευτής του κόμματος ενώ πριν από περίπου 15 ημέρες διεγράφη από την ΚΟ με απόφαση του κ. Βελόπουλου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Βελόπουλου είπε «μάθαμε σήμερα για μια βαλίτσα που περιείχε 30 εκατ. ευρώ και παραδόθηκε σε έναν που μέχρι πριν από 10 ημέρες ήταν βουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μάλιστα τιμήθηκε από τον πρόεδρο της με το να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

» Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μάθουμε ποιες υπηρεσίες προσφέρθηκαν από τον βουλευτή σε αυτούς που του έδωσαν 30 εκατ ευρώ. Εδώ εμφανίζονταν κάποιοι διαλαλώντας ότι θα λάμψει η αλήθεια. Την αλήθεια την μάθαμε. Ήταν σκευωρία. Αυτός ο “αγώνας” όμως είχε μια καταπληκτική αμοιβή 30 εκατ. ευρώ όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Θα περιμένουμε να μάθουμε λοιπόν τι υπηρεσίες προσφέρθηκαν από ποιους και με ποιο τρόπο».

Πέραν αυτού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης εξήγησε πως η τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου αποτελεί μια ακόμα απόδειξη πως οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες αποκόμισαν παρανόμως οικονομικό όφελος από την υπόθεση και ως εκ τούτου πρέπει να αποκαλυφθεί η πραγματική τους ταυτότητα.

«Στο πόρισμα για την σκευωρία Novartis είχαμε καταλήξει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές.

» Μετά από αυτή τη δημόσια δήλωση αρχηγού κόμματος εντός του Κοινοβουλίου η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει κατά πόσο προστατευόμενοι μάρτυρες που έχουν πάρει 30 εκατομμύρια ευρώ με τον δικηγόρο τους μπορούν να είναι σε αυτό το καθεστώς προστασίας ή πρέπει να τους βγει η κουκούλα» είπε ο κ. Πλεύρης.

Η σχετική δήλωση του κυρίου Βελόπουλου δημιουργεί νέα δεδομένα ως προς την προστασία των μαρτύρων καθώς η καταγγελία αυτή αποδεικνύει ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος και πρέπει άμεσα να αρθεί η προστασία τους https://t.co/B86mRtXkdZ

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) July 4, 2024

Με ανάρτηση στο Χ πήρε θέση και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης γράφοντας ότι «η σχετική δήλωση του κυρίου Βελόπουλου δημιουργεί νέα δεδομένα ως προς την προστασία των μαρτύρων καθώς η καταγγελία αυτή αποδεικνύει ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος και πρέπει άμεσα να αρθεί η προστασία τους».

-Related posts

«Η Eυρωπαϊκή Εισαγγελία απέρριψε την υπόθεση κατά της Μαρίας Σπυράκη» – «Η αλήθεια έλαμψε» δηλώνει η ευρωβουλευτής

timesadmin

Ένα καταμαράν για το Πολεμικό Ναυτικό

timesadmin

Αυγενάκης: Έρχονται πληρωμές 700 εκατ. ευρώ στους αγρότες μέχρι το Πάσχα

timesadmin

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια έχουν ετήσιο κόστος από 5,8 έως 6 δισ. ευρώ

timesadmin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί δεν σηκώνει το γάντι των πρώην- Επιμονή στην καθημερινότητα παρά τους…πειρασμούς

timesadmin

Επίσκεψη Μαρινάκη στο Ραδιομέγαρο: Ποιοτική και ουσιαστική η αναβάθμιση της ΕΡΤ

timesadmin