Βελγικές έρευνες μηνών «οδήγησαν» στην Εύα Καϊλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελγικές έρευνες μηνών «οδήγησαν» στην Εύα Καϊλή

Βελγικές έρευνες μηνών «οδήγησαν» στην Εύα Καϊλή

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι προσαγωγές έγιναν την 9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς – Στην πράξη, η Εύα Καϊλή στερείται της ελευθερίας της, μέχρι να καταθέσει ως ύποπτη για τις πράξεις που τις καταλογίζονται

Σε «προσωρινή κράτηση» βρίσκεται η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, καθώς οι αστυνομικές αρχές στις Βρυξέλλες ερευνούν την σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr από τις Βρυξέλλες, σε αυτό το στάδιο της έρευνας, ο όρος «σύλληψη» δεν είναι ο ακριβής, καθώς στο Βέλγιο η διαδικασία αναφέρεται ως «κράτηση μέχρι την ακρόαση του υπόπτου» («interpellation pour audition»)

Αυτό σημαίνει ότι, στην πράξη, η κυρία Καϊλή στερείται της ελευθερίας της, μέχρι να καταθέσει ως ύποπτη για τις πράξεις που τις καταλογίζονται. Στη Γαλλία ο αντίστοιχος όρος είναι (αστυνομική) κράτηση («garde à vue»).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, η κυρία Καϊλή θα συλληφθεί επίσημα, εάν ο ανακριτής εκδώσει ένταλμα σύλληψης -κάτι που πρέπει να συμβεί εντός 48 ωρών, ειδάλλως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βελγικές αρχές ερευνούν τις διασυνδέσεις του Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους οργανισμούς με έδρα τις Βρυξέλλες εδώ και αρκετούς μήνες και οι αστυνομικοί και οι ανακριτές στις Βρυξέλλες που συμμετείχαν στην επιχείρηση μόνο τυχαία δεν επέλεξαν να προχωρήσουν στις προσαγωγές την 9η Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα προβεί σε επίσημες δηλώσεις, όσο διαρκεί η έρευνα, όπως τόνισε η πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter «σε αυτό το στάδιο, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τυχόν έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρά μόνο να επιβεβαιώσουμε ότι θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την απονομή της Δικαιοσύνης».

Our @Europarl_EN stands firmly against corruption.

At this stage, we cannot comment on any ongoing investigations except to confirm that we have & will cooperate fully with all relevant law enforcement & judicial authorities.

We’ll do all we can to assist the course of justice.

— Roberta Metsola (@EP_President) December 10, 2022

Ειδήσεις σήμερα:

Εύα Καϊλή: Όταν αποθέωνε το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο – Δείτε βίντεο

Η γρίπη θα ξεκινήσει μετά τις 25 Δεκεμβρίου, πρέπει να εμβολιαστούμε, λέει η Παγώνη

Διπλή αυτοκτονία στην Καλαμάτα: Παίρνουν καταθέσεις από συγγενείς και φίλους

-Related posts

Πλεύρης: Μέσα στο επόμενο δίμηνο πρέπει να τρέξουν όλες οι διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρίες για τις τιμές

timesadmin

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει ότι η Ευρώπη πρέπει να στείλει μήνυμα προς τις αγορές ενέργειας

timesadmin

Παύλος Πολάκης: Αύριο το απόγευμα η πρώτη συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ – Το κλίμα και οι αιχμές

timesadmin

Τουρκία: Tο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συζητά σήμερα τα εξοπλιστικά της Ελλάδας

timesadmin

Ανδρουλάκης: Οι ταχυδιανομείς δεν είναι εργαζόμενοι β’ κατηγορίας

timesadmin

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Κλήθηκε σε απολογία για τη σκευωρία της Novartis

timesadmin