ΒΕΘ:-Θετικές-οι-παρεμβάσεις-της-κυβέρνησης-για-το-ηλεκτρικό-ρεύμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΘ: Θετικές οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα

Για μέτρα που συνεισφέρουν στην ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών κάνει λόγο με ανακοίνωση του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μετά την εξειδίκευση από τους αρμόδιους υπουργούς των παρεμβάσεων για τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. 

“Με τις νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των λογαριασμών ρεύματος, επέρχεται μια σημαντική και απαραίτητη  διόρθωση στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις” σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις λόγω του ράλι των τιμών, γενικότερα, και η καταναλωτική ανομβρία ως απόρροια της ακρίβειας που ταλανίζει τα νοικοκυριά, δύσκολα τιθασεύονται. 

Επιπλέον, όπως τονίζει ο κ. Καπνοπώλης, ο καταναλωτής θα πρέπει άμεσα να δει μειώσεις τιμών σε μια σειρά προϊόντων, για τα οποία καταγράφηκαν σημαντικές ανατιμήσεις, που “μάτωσαν” το οικογενειακό του προϋπολογισμό. 

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ κάνει λόγο για ανάγκη σταδιακής “απεξάρτησης” από ενεργειακές πηγές που διαμορφώνουν το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής στα ύψη, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή πολιτικής απέναντι στις - και στροφή σε άλλες μορφές ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Related posts

Ταμείο Ανάκαμψης: Οι ελληνικές τράπεζες δηλώνουν έτοιμες για την αξιοποίηση των κεφαλαίων του

timesadmin

Με μεγάλες αβεβαιότητες ο προϋπολογισμός του 2023

timesadmin

Στο ραντάρ της Moody’s και της Citigroup οι εκλογές στην Ελλάδα – Bearish η Citi για τα ελληνικά ομόλογα το 2023

timesadmin

Mαζική έξοδος από τις ρυθμίσεις για οφειλές στα Ταμεία

timesadmin

ΟΚΑΑ: Στα 15,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος για το 2021

timesadmin

Χρ. Σταϊκούρας: Επιδότηση ρεύματος – φυσικού αερίου και τον Φεβρουάριο

timesadmin