Βίντεο-ντοκουμέντο-από-το-ρεσάλτο-των-Φρουρών-της-Επανάστασης-στα-ελληνικά-πλοία
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο από το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στα ελληνικά πλοία

Η στιγμή που οι Φρουροί Επανάστασης στο Ιράν κάνουν το ρεσάλτο στα ελληνικά δεξαμενόπλια στο Περσικό Κόλπο κυκλοφορεί σε βίντεο από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, φαίνεται ο σχεδιασμός για να συντελεστεί η κίνηση, την οποία το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε πειρατεία, ενώ την ίδια στιγμή την καταδίκη του για το σοβαρό συμβάν δήλωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες που επέβαιναν στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους, ο τρόμος κυρίευσε τα πάντα τη στιγμή της κατάληψης. 

‼️🇮🇷🇬🇷Iranian state media released video footagefrom the seizure of Greek oil tankers in the waters of the Persian Gulf by the Iranian Navy‼️ pic.twitter.com/tqHUmXIg9o

— AZ OSINT (@AZmilitary1) May 30, 2022

Σύσταση στα ελληνικά πλοία να αποφεύγουν τον Περσικό Κόλπο

Ανησυχία ότι το Ιράν θα μπορούσε να προχωρήσει και σε άλλες κατασχέσεις ελληνικών πλοίων, μετά το περιστατικό της Παρασκευής, εκφράζει το υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο προβαίνει σε «

έντονη σύσταση» προς τις ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες να αποφεύγουν τα πλοία τους τα ύδατα αρμοδιότητας Ιράν, κατά τον διάπλου τους στον Περσικό κόλπο, στα στενά του Ορμούζ, και τον κόλπο του Ομάν.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, τις οποίες επικαλείται το ---, το Prudent Warrior βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, ενώ το Delta Poseidon παραμένει προς το παρόν στην ίδια θέση στον Περσικό κόλπο.

Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 8 Έλληνες και ένας Κύπριος.

Τα δύο ελληνικά τάνκερ τελούν υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης, ενώ το πλήρωμα παραμένει στα δύο πλοία και τα μέλη είναι καλά στην υγεία τους.

Related posts

Καθηγητής ΑΠΘ για αγριογούρουνα: «Θα τα βλέπουμε πολλές φορές στον αστικό ιστό – Σοβαρό το πρόβλημα»

timesadmin

Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου τα μέτρα, σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – Δείτε τι ισχύει στο ΦΕΚ

timesadmin

Χωρίς άδεια δύο ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη, έκαναν rapid test χωρίς ταυτοπροσωπία

timesadmin

Μπακάρι Χέντερσον: Νέα διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο

timesadmin

Μεγάλη Τρίτη: H παραβολή των 10 παρθένων και το τροπάριο της Κασσιανής

timesadmin

Η Sozcu «ανακάλυψε» ξανά όξυνση του κλίματος στα Ίμια

timesadmin