Βέλγιο:-Η-αναζωπύρωση-της-επιδημίας-ξεπερνά-“τις-πιο-απαισιόδοξες-προβλέψεις”-των-ειδικών
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Η αναζωπύρωση της επιδημίας ξεπερνά “τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις” των ειδικών

H αύξηση των μολύνσεων και των νοσηλειών που έχουν σχέση με την Covid στο Βέλγιο είναι “υψηλότερη και των πιο απαισιόδοξων καμπυλών” που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι ειδικοί επιστήμονες, ανακοίνωσε σήμερα ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

Ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει εκτάκτως αύριο, Παρασκευή, το πρωί τους επικεφαλής των περιφερειακών κυβερνήσεων για να αποφασίσουν νέα μέτρα. “Τα τελευταία δεδομένα που συλλέχθηκαν δείχνουν ότι η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες”, υπογράμμισε ο Κρόο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι ημερήσιες μολύνσεις κατέρριψαν τη Δευτέρα στο Βέλγιο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, με 23.621 νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας Sciensano.

Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε στο δεύτερο κύμα, με 22.221 μολύνσεις που καταγράφηκαν στις 27 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με το Sciensano.

Την εβδομάδα που πέρασε, υπήρξαν κατά μέσο όρο περισσότερες από 16.000 μολύνσεις ημερησίως στη χώρα αυτή των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η καμπύλη είναι εκθετική, μετά την επιπεδοποίησή της όλο το καλοκαίρι και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, όταν οι μολύνσεις δεν ξεπερνούσαν τις 2.500 ημερησίως.

“Χρειάζονται στο εξής νέα μέτρα για να “ανακουφιστούν οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης”, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Ο Ντε Κρόο δήλωσε επίσης ότι οι αρχές σκοπεύουν να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και κυρίως τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης, την οποία μόλις 1,2 εκατομμύριο Βέλγοι έχουν λάβει μέχρι σήμερα.

- ---

Related posts

Μπάιντεν: “Φρικτή θηριωδία η ρωσική επίθεση στο Κραματόρσκ”

timesadmin

Welt: Η Γερμανίδα Υπ. Αμύνης αρνείται να προμηθεύσει την Ουκρανία με άρματα μάχης

timesadmin

Ουκρανία: Αιχμάλωτος ηγέτης της φιλορωσικής αντιπολίτευσης ζητά από τον Πούτιν να τον ανταλλάξει με τους Ουκρανούς της Μαριούπολης

timesadmin

Η ρωσική προπαγάνδα… ανθεί στη Λατινική Αμερική

timesadmin

Ιράν: Απέτυχε για τεχνικούς λόγους η εκτόξευση τριών ερευνητικών συσκευών στο διάστημα

timesadmin

Εκνευρισμός Τσαβούσογλου για Δένδια: ”Μοναδικό του χόμπι η δυσφήμηση της Τουρκίας”

timesadmin