ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 11,4% στις διανυκτερεύσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ στο εννεάμηνο του 2023

Ετήσια αύξηση 13,3% στις αφίξεις και 11,4% στις διανυκτερεύσεις σε  καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και  κάμπινγκ καταγράφηκε το εννεάμηνο του 2023. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023, οι αφίξεις των αλλοδαπών  παρουσιάζουν αύξηση κατά 13,0% και των ημεδαπών κατά 14,3%, ενώ οι διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών  παρουσιάζουν αύξηση κατά 10,8% και των ημεδαπών κατά 14,6%, σε σχέση με τα στοιχεία της ίδιας  περιόδου του έτους 2022 

Το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων και διανυκτερεύσεων σε όλα τα είδη καταλυμάτων, κατά την  περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023, αναλογεί σε αλλοδαπούς, δηλαδή 75,4% του συνόλου των  αφίξεων και 84,8% του συνόλου των διανυκτερεύσεων.  

Για την ίδια χρονική περίοδο, η μέση διαμονή ανά άτομο στο σύνολο των καταλυμάτων, ανήλθε σε  4,3 διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα, η μέση διαμονή των αλλοδαπών ήταν 4,8 διανυκτερεύσεις, ενώ των  ημεδαπών 2,6 διανυκτερεύσεις. 

Η πληρότητα κλινών στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (πλην κάμπινγκ και συλλογικών  καταλυμάτων σύντομης διαμονής), η οποία υπολογίζεται από το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε σχέση με  τις κλίνες που λειτούργησαν, ανήλθε σε 61,2%, κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023, έναντι 57,6% του αντίστοιχου διαστήματος του 2022. 
 

Related posts

Πανευρωπαϊκός Συντονιστής για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων καπνού η Ελλάδα

timesadmin

Αλλαγή στο μείγμα του πληθωρισμού “βλέπει” η ΕΤΕ – Προς το β’ εξάμηνο η αποκλιμάκωση

wp-needuser

Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί σε όλη την οικονομία λόγω κατώτατου – Πώς επηρεάζονται οι νέες συντάξεις του 2025

timesadmin

Συνεχίζεται αμείωτη η κρίση στις τιμές ρεύματος – Προβληματισμός και για τα τιμολόγια Οκτωβρίου

protothema.gr

Κ. Χατζηδάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Ασφυκτικοί οι χρόνοι – Μαραθώνιος με ρυθμό 400 μέτρων η απορρόφηση των κονδυλίων

wp-needuser

ΔΥΠΑ: Ξεπέρασαν τις 4.500 οι αιτήσεις για τις 50 δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας

timesadmin