Αυτό-το-υβριδικό-suv-της-ελληνικής-αγοράς-έχει-αυτονομία-900-χιλιόμετρα
AYTOKINHTO

Αυτό το υβριδικό SUV της ελληνικής αγοράς έχει αυτονομία 900 χιλιόμετρα

Το υβριδικό Ford Kuga αναδεικνύεται σε πρωταθλητή οικονομίας καθώς με γεμάτο ντεπόζιτο μπορεί να διανύσει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από τους ανταγωνιστές του.

Top Gear TEAM

Ford Kuga ST-Line

Το νέο Ford Kuga Hybrid βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις του δικτύου αντιπροσώπων της εταιρείας σε εκδόσεις δικίνητες και τετρακίνητες. Το μεσαίο SUV της Ford διαθέτει εξηλεκτρισμένη τεχνολογία που του επιτρέπει να διανύσει έως και 900 χλμ. με ένα γέμισμα.

Σύμφωνα με μετρήσεις κατά το καθιερωμένο πρότυπο WLTP, ο βενζινοκινητήρας του υβριδικού Kuga με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς μπορεί να καταναλώνει μόλις 5,3 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χλμ. με την αντίστοιχη τιμή κατανάλωσης της τετρακίνητης έκδοσης να προσδιορίζεται στα 5,7 λίτρα/100 χλμ.

Ford Kuga 2024

Με δυνατότητα να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα σε αστικό περιβάλλον, το νέο Ford Kuga εφοδιάζεται με ένα αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα που βασίζεται σε έναν ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων, με σύστημα μεταβλητού χρονισμού, ο οποίος λειτουργεί σύμφωνα με τον εξαιρετικά αποδοτικό θερμοδυναμικό κύκλο Atkinson.

Ο κινητήρας βενζίνης συνεργάζεται με έναν τριφασικό και υδρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη. Το σύστημα ολοκληρώνεται από μια υδρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου που έχει χωρητικότητα 1,1 kWh και βρίσκεται εγκατεστημένη σε ασφαλές σημείο, χαμηλά στο δάπεδο του αυτοκινήτου.

Ford Kuga ST-Line

Όλα αυτά ελέγχονται μέσω μιας προηγμένης μονάδας και συνεργάζονται με ένα αναβαθμισμένο power-split αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για βελτιωμένη αποδοτικότητα καυσίμου και ευκολία στην οδήγηση σε όλες τις συνθήκες.

Αξίζει να σημεωθεί πως στην έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς το Ford Kuga Hybrid αποδίδει 180 ίππους και στην τετρακίνητη (AWD), 183 ίππους.

Η τελική ταχύτητα και για τις δύο εκδόσεις προσδιορίζεται στα 196 χλμ./ώρα, με την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h να πραγματοποιείται σε χρόνο σε 9,1” για την έκδοση FWD και σε 8,3” για την έκδοση ΑWD.

Related posts

Η στιγμή που η μοναδική Ferrari KC23 μπαίνει στην πίστα (video)

timesadmin

Αυτό τo Land Rover Defender έχει ηλεκτροκινητήρες στους τροχούς

timesadmin

H Mazda έχει χρησιμοποιήσει πάνω απο 2 εκατομμύρια Wankel κινητήρες

timesadmin

H VW θα παρουσιάσει αυτοκίνητο με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στη CES

timesadmin

Video: Το Mini Cooper Type 10 είναι ίσως το καλύτερο restomod που υπάρχει

timesadmin

Imola Roadster: Η πιο δυνατή cabrio Pagani έχει 850 ίππους (εικόνες)

timesadmin