Αυτό-θα-είναι-το-αμιγώς-ηλεκτρικό-suv-της-suzuki
AYTOKINHTO

Αυτό θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Suzuki

Ας αφήσουμε προς το παρόν ότι αυτό το πρωτότυπο μοιάζει αρκετά με αυτοκίνητο παραγωγής άλλης φίρμας και ας ασχοληθούμε με την είδηση. Η Suzuki μόλις παρουσίασε το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό SUV eVX, στο περίπτερο της Maruti Suzuki στην Auto Expo 2023 της Ινδίας, η οποία άνοιξε στις 11 Ιουνουαρίου. Ναι, η Suzuki το πήρε απόφαση και δείχνει να μπαίνει πιο σοβαρά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης.

Πότε θα κυκλοφορήσει το eVX; 

Δεν είμαστε σίγουροι ότι όταν θα βγει στην αγορά θα έχει αυτό το όνομα αλλά σύμφωνα με την Suzuki θα παρουσιαστεί μέχρι το 2025. Το eVX είναι ένα πρωτότυπο BEV που η Suzuki αναφέρει ότι “συνδυάζει το ισχυρό 4×4 DNA της Suzuki με τα προηγμένα χαρακτηριστικά των τελευταίων BEV”.

Κάπου αλλού αναφέρει ότι “το εξωτερικό του είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως SUV της Suzuki”…Όσο για αυτό ίσως αν κάτι αλλάξει σχεδιαστικά στην πορεία, γιατί αυτό που βλέπουμε είναι καλόγουστο και στο πνεύμα της εποχής αλλά ορισμό του Suzuki δεν το λες. Πάντως το μεγάλο στοίχημα της φίρμας είναι αυτό το ηλεκτρικό να έχει όσο το δυνατόν πιο ανόθευτο 4×4 χαρακτήρα Suzuki.

Χαρακτηριστικά; 

Το μήκος του είναι 4,3 μέτρα που σημαίνει ότι κινείται στην καρδιά της μικρομεσαίας κατηγορίας ενώ το πλάτος του είναι 1,8 μέτρα και το ύψος του 1,6 μέτρα. Για ιπποδύναμη δεν γνωρίζουμε κάτι αλλά ξέρουμε ότι θα έχει μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh που θα του δίνει αυτονομία περίπου 550 χιλιόμετρα.

O πρόεδρος τι λέει;

Σε συνέντευξη Τύπου στην Auto Expo 2023, ο Πρόεδρος της Suzuki δήλωσε: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσω το eVX, το πρώτο μας παγκόσμιο EV. Για τον Όμιλο Suzuki, η αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη αποτελεί προτεραιότητα. Προωθούμε μια σειρά από παγκόσμια μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η Suzuki θα συνεχίσει να παρέχει πολύτιμα προϊόντα στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, βελτιστοποιώντας τα για τον τρόπο που ζουν και οδηγούν οι διαφορετικοί άνθρωποι”.

- TopGear

Related posts

Η Chevrolet τελειώνει επισήμως την Camaro το 2024

timesadmin

Αύξηση πωλήσεων κατά 17,6% για τη Volvo στο 9μηνο

timesadmin

Τα 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την μεγαλύτερη αυτονομία

timesadmin

H Ford Performance ξεκινά την εξέλιξη της νέας Mustang GT3

timesadmin

Πουλήθηκε αυτή η “κασκαντέρ” Aston Martin DB5 “μόλις” 3,2 εκατ. ευρώ

timesadmin

Πέντε αστέρια από τον Euro NCAP για το Renault Megane E-Tech Electric

timesadmin