Αυτό-είναι-είδηση:-Οι-Ρώσοι-παρουσίασαν-το-ηλεκτρικό-lada-e-niva
AYTOKINHTO

Αυτό είναι είδηση: Οι Ρώσοι παρουσίασαν το ηλεκτρικό Lada e-Niva

Ως ένα “δείγμα της τεχνολογικής της αρτιότητας” η AvtoVAZ παρουσίασε το πρώτο Lada e-Niva στην ιστορία της εταιρείας με μηδενικούς ρύπους και λίγο μεγαλύτερη αυτονομία.

Top Gear TEAM

Lada e-Niva

Στο πλαίσιο του Saint Petersburg International Economic Forum η AvtoVAZ παρουσίασε το πλήρως ηλεκτρικό Lada e-Niva, για να δείξει τις τεχνολογικές δυνατότητές της.

Το Lada Niva εξακολουθεί και είναι το πιο δυνατό όνομα στην γκάμα που διαχειρίζεται η ρωσική φίρμα και  υπάρχει στην νέα του έκδοση, χωρίς όμως να έχει περάσει καν στην εποχή του ηλεκτρισμού. 

Lada e-Niva

Όχι ότι θα περάσει τώρα. Γιατί όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της εταιρείας στο διεθνές Φόρουμ δεν τίθεται θέμα μαζικής παραγωγής και  η προσοχή της AvtoVAZ σε αυτόν τον τομέα εξακολουθεί και  πέφτει στην παρουσία του Lada e-Largus, του μοντέλου που έχει προκύψει από την συνεργασία της φίρμας με τον όμιλο Renault, πριν αυτή διακοπεί με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και μοιάζει με το Dacia Logan

Όσον αφορά το Lada e-Niva πάντως υπάρχουν στοιχεία και παρουσιάστηκαν στην αποκάλυψη του αυτοκινήτου που ήταν μόνο στατική στο οικονομικό φόρουμ. διαθέτει κινητήρα με ονομαστική ισχύ 81 ίππους και μέγιστη ισχύ 163 ίππους. Η αυτονομία του είναι 175 χλμ. και η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 34 kW. 

“Υπάρχουν δύο μπαταρίες λιθίου-νικελίου: βρίσκονται στον κορμό και κάτω από την πίσω σειρά καθισμάτων. Έχει τοποθετηθεί δερμάτινο εσωτερικό με αυθεντική επένδυση, προφυλακτήρας και προβολείς LED. Η φόρτιση από οικιακή πρίζα διαρκεί το καθόλου ευκαταφρόνητο διάστημα των 12 ωρών ενώ στον ταχυφορτιστή ο χρόνος πέφτει στις 5,5 ώρες”, εξήγησε εκπρόσωπος της AvtoVAZ αναφερόμενος στις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου. 

Lada e-Niva

Ο ίδιος κατέληξε πως στόχος της παρουσίασης είναι εν πολλοίς να διερευνηθεί η αντίδραση του κοινού στην ηλεκτρική πρόταση της Lada. Προς το παρόν το Lada Niva Travel είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα σε πωλήσεις στη Ρωσία. 

Σύμφωνα με στοιχεία για τον Απρίλιο του 2024, το αυτοκίνητο κατέλαβε την τέταρτη θέση στην κατάταξη καθώς πουλήθηκαν συνολικά 5.044 αυτοκίνητα ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο οι πωλήσεις του φτάνουν τις 17.650 μονάδες. Το Lada Niva Travel κινείται από έναν κινητήρα 1,7 λίτρων που παράγει 80 ίππους. Το αυτοκίνητο ξεκινάει από τις 12.500 ευρώ περίπου και η πιο ακριβή έκδοση του φτάνει στις 16.000 ευρώ.

Related posts

Aston Martin: Φρένο στην παραγωγή, γκάζι στις ζημίες

timesadmin

Η Ιταλία βάζει σχεδόν 1 δισ. ευρώ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-πόσο θα είναι η επιδότηση

timesadmin

Mullen Five RS: ένα ηλεκτρικό SUV με επιδόσεις hypercar

timesadmin

50 εταιρείες δεν θέλουν θερμικά αυτοκίνητα μετά το 2035

wp-needuser

Επίσημο: Παρουσιάστηκε το νέο Smart #5-όλα τα στοιχεία και εικόνες

timesadmin

Ελλάδα: Ποια είναι η πρώτη μοτοσικλέτα σε πωλήσεις

wp-needuser