Αυτός-είναι-ο-νέος-Σωφρονιστικός-Κώδικας-που-θα-τεθεί-σε-δημόσια-διαβούλευση
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση

Η βελτίωση των συνθηκών κράτησης, η απαγόρευση κάθε δυσμενούς διακριτικής μεταχείρισης των κρατουμένων, η κοινωνική αποκατάσταση και η επαγγελματική απορρόφηση των αποφυλακισθέντων αποτελούν τους κυριότερους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους του νέου σωφρονιστικού κώδικα που θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση.

Ο σωφρονιστικός κώδικας που συζητήθηκε την Τρίτη στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι προϊόν πολύμηνης εργασίας της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής στην οποία προήδρευε ο γενικός Γραμματεας αντιεγκληματικής πολιτικής Κώστας Παπαθανασίου.

Όπως εξηγούσαν νομικοί κυκλοι, το νομοθετικό σχέδιο ειναι σε προοδευτική κατεύθυνση και σύμφωνα με τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αποφάσεις της Ευρώπης και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, τα βασικα στοιχεία του νέου Κώδικα είναι:

– ο εκσυγχρονισμός των διατάξεων που προβλέπουν τις συνθήκες κράτησης και τα δικαιώματα των κρατουμένων, σε εναρμόνιση με τις επιταγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας

– ο διαχωρισμός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων ανάλογα με το είδος και τη βαρύτητα των αδικημάτων, προκειμένου να επιτελούνται οι σκοποί του σωφρονισμού, δίχως να συγχρωτίζονται κρατούμενοι για αδικήματα διαφορετικής φύσης και βαρύτητας.

– ο εξορθολογισμός των διατάξεων που αφορούν τις προϋποθέσεις μεταγωγής σε ειδικά καταστήματα.

Δείτε τους βασικούς άξονες του Νέου Σωφρονιστικού Κώδικα

Ειδήσεις σήμερα:Δύο καταγγελίες για βιασμό αντιμετωπίζει η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν Χρυσούλα ΖαχαροπούλουΔείτε τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγώνΣυγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση αθλήτριας καλλιτεχνικής κολύμβησης που λιποθύμησε μέσα στο νερό

Related posts

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αρτέμιδα – Δείτε βίντεο

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Η γυναίκα «αράχνη» που οδήγησε στην αυτοκτονία τον γυμναστή ήταν στο πάρτι με την Μπίκα, λέει δικηγόρος

timesadmin

Μεσσηνία: Βρέφος έφυγε από τη ζωή κατά τη γέννα του σε τροχόσπιτο

timesadmin

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες, πού θα δούμε 30άρια μέσα στο Σαββατοκύριακο

timesadmin

Σε κλίμα θλίψης η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Δράμας Παύλου

timesadmin

Σχέδιο για Χριστούγεννα στις εκκλησίες από την Ιερά Σύνοδο

timesadmin