Αυτή-θα-είναι-η-τελευταία-selfie-στη-Γη:-Ο-λογαριασμός-τεχνητής-νοημοσύνης-που-δημιουργεί-εικόνες-από-το-μέλλον
ΥΓΕΙΑ

Αυτή θα είναι η τελευταία selfie στη Γη: Ο λογαριασμός τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργεί εικόνες από το μέλλον

Ένας λογαριασμός στο TikTok έχει γίνει viral, αφού επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλλουν ερωτήσεις σε μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, η οποία παρουσιάσει δυστοπικές selfie, σχετικά με το τέλος της ανθρωπότητας.

Όπως αναφέρει η thesun.co.uk, ο λογαριασμός «Robot Overloards» χρησιμοποιεί την εφαρμογή δημιουργίας εικόνων DALL-E mini AI -με το όνομα να είναι εμπνευσμένο από την ταινία WALL-E που είναι συμπαραγωγή της Pixar με την Disney- και παράγει αποκαλυπτικές εικόνες.

Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν δυστοπικά στιγμιότυπα, όπως ανθρώπους με κομμένα χέρια, στα οποία έχουν ένα κινητό, παραμορφωμένα πρόσωπα από εγκαύματα ή ασθένειες, όπως και ανθρώπους είναι κάτι ανάμεσα σε cyborg και εξωγήινους.

Σύμφωνα με το Open AI το DALL-E mini AI δημιουργήθηκε το 2021 και αποτελεί το μοντέλο μιας γλώσσας μετασχηματιστή που μπορεί να μετατρέψει σχεδόν κάθε ιδέα σε εικόνες. «Λαμβάνει υπόψιν τόσο το κείμενο όσο και την εικόνα σαν μια ενιαία ροή δεδομένων. Περιέχει έως και 1.280 διαφορετικές πιθανότητες και εκπαιδεύεται χρησιμοποιώντας τη μέγιστη πιθανότητα να δημιουργήσει όλες τις διαφορετικές περιπτώσεις, την μία μετά την άλλη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Έτσι, αυτή η διαδικασία εκπαίδευσης επιτρέπει στην εφαρμογή όχι μόνο να δημιουργήσει μια εικόνα από την αρχή, αλλά και να αναγεννήσει οποιαδήποτε ορθογώνια περιοχή μιας υπάρχουσας εικόνας που εκτείνεται στην κάτω δεξιά γωνία, με τρόπο που να συνάδει με το μήνυμα του κειμένου.

Ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές εικόνες από τον λογαριασμό «Robot Overloards»:

- -

Related posts

Μπορεί η ευλογιά των πιθήκων να εξελιχτεί σε νέα πανδημία; Τι ξέρουμε γι’ αυτήν έως τώρα

timesadmin

5 μύθοι για το μαύρισμα που πρέπει να πάψετε να πιστεύετε

timesadmin

Ποια φάρμακα που παίρνετε μπορεί να σας προκαλούν δερματική ευαισθησία στον ήλιο

timesadmin

HUAWEI Sound Joy: Οι Εξωτερικές σου Δραστηριότητες Έχουν τον Ήχο που τους Αξίζει

timesadmin

Έχετε χαμηλή καλή χοληστερίνη και αυξημένα τριγλυκερίδια στα 35 σας; Τι κίνδυνος υπάρχει

timesadmin

Επιστήμονες ανέπτυξαν απλή εξέταση αίματος που ανιχνεύει με ακρίβεια τη νόσο Αλτσχάιμερ

timesadmin