Αυστρία:-Η-κυβέρνηση-θεσπίζει-μια-εθνική-λοταρία-ως-κίνητρο-για-τους-ανεμβολίαστους
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Η κυβέρνηση θεσπίζει μια εθνική λοταρία ως κίνητρο για τους ανεμβολίαστους

Η υπό το συντηρητικό κόμμα κυβέρνηση στην Αυστρία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θεσπίσει μια εθνική λοταρία για να ενθαρρύνει εκείνους που επιμένουν να μην εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ψήφιση από το κοινοβούλιο ενός νόμου που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων έφθασε χθες σε νέα επίπεδα ρεκόρ αφού η υπερβολικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον εξαπλώθηκε περαιτέρω, αλλά η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει ένα ακόμη εθνικό λοκντάουν καθώς η χώρα εξήλθε από το τέταρτο μόλις τον περασμένο μήνα.

“Τι θα κερδίζει κάποιος στην λοταρία εμβολιασμού; Vouchers!”, απάντησε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την αρχηγό των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών Πάμελα Ρέντι-Βάγκνερ με την οποία διαπραγματεύτηκε το μέτρο.

Σχεδόν το 72% του αυστριακού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Ευρώπη.

Ο καγκελάριος είπε ότι επιθυμεί να υπάρχει μια οικονομική ανταμοιβή για όσους θα εμβολιάζονται και πρόσθεσε: “Έχουμε διδαχτεί από το παρελθόν και έχουμε διαπιστώσει ότι μια λοταρία εμβολιασμού είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για στηθεί ένα τέτοιο σύστημα”.

Πολίτες, είτε είναι ήδη εμβολιασμένοι ή όχι, θα παίρνουν ένα λαχνό για κάθε δόση εμβολίου που έχουν κάνει–τρεις δηλαδή λαχνοί για όσους έχουν κάνει και την ενισχυτική δόση.

Κάθε δέκατος λαχνός θα κερδίζει ένα voucher αξίας 500 ευρώ, διευκρίνισε ο Νεχάμερ, χωρίς να διευκρινίζει για ποιον σκοπό είναι τα vouchers.

Η κάτω βουλή πρόκειται αργότερα μέσα στην ημέρα να ψηφίσει έναν νόμο που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 600 ως 3.600 ευρώ.

Η Αυστρία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους ενήλικες από την 1η Φεβρουαρίου.

Πηγή: Α-

Related posts

Eurogroup – Λαγκάρντ: Παροδικός ο πληθωρισμός, αναμένεται να υποχωρήσει από το 2022

timesadmin

Πολωνία: Προτείνει την πλήρη απαγόρευση του εμπορίου μεταξύ ΕΕ-Ρωσίας

timesadmin

Παραιτήθηκε ο CEO του ρωσικού κολοσσού Yandex, μετά τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον του

timesadmin

Οι πολέμιοι του Κρεμλίνου Γκάρι Κασπάροφ και Μιχαήλ Χοντορκόφσκι χαρακτηρίστηκαν “ξένοι πράκτορες”

timesadmin

Στ. Κυριακίδου: Η ΕΕ παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση με τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά

timesadmin

Πετρέλαιο: Πιθανή αύξηση παραγωγής από τον OPEC+, μετά την μείωση στη Λιβύη – “Μικρές” οι επιπτώσεις της Όμικρον

timesadmin