Αττικό-Ζωολογικό-Πάρκο:-Έγιναν-κι-άλλες-εξετάσεις-στο-λευκό-τιγράκι-που-βρέθηκε-στα-σκουπίδια-–-Δείτε-φωτογραφίες
ΕΛΛΑΔΑ

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Έγιναν κι άλλες εξετάσεις στο λευκό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια – Δείτε φωτογραφίες

Σε περαιτέρω εξετάσεις λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του υποβλήθηκε το λευκό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πριν από λίγες μέρες.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν «τις αρχικές εκτιμήσεις για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του. Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του. Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του», εξηγεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σε σχετική του ανάρτηση.

Αναλυτικά η ανάρτηση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο:

«Σας ευχαριστούμε για το συνεχές ενδιαφέρον σας αναφορικά με το μικρό λευκό τιγράκι, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο έξω από τον χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Το νεαρό ζώο, καθώς δεν μπορεί να τραφεί μόνο του, τρέφεται με την βοήθεια των φροντιστών μας και έχει πάρει 1 κιλό. Βρίσκεται σε κατάλληλο χώρο περίθαλψης στον οποίο η πρόσβαση στο κοινό απαγορεύεται.

Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, την Τετάρτη 15/3, υποβλήθηκε σε περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις, μαγνητική και αξονική τομογραφία, σε εξειδικευμένο κέντρο. Τα αποτελέσματα, επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του. Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του. Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του.

Τα αναλυτικά ιατρικά αποτελέσματα έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες εθνικές αρχές, στην ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), της οποίας είμαστε μέλος, καθώς και σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό, οι οποίοι μας έχουν προταθεί από οργανισμούς όπως το Born Free και το Wild Cat Sanctuary στις Η.Π.Α. Παράλληλα σε συνεργασία και μετά από αίτημά μας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, συστήνεται επιτροπή με την συμμετοχή εξειδικευμένων κτηνιάτρων, τόσο του Πάρκου μας, όσο και από άλλους φορείς, καθώς και καθηγητών πανεπιστημίου με σκοπό την ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων για την μετέπειτα διαχείριση και υποστήριξη της υγείας του.

Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε επαφή με εξειδικευμένο rescue center στην Ευρώπη, το οποίο φιλοξενεί τίγρεις και προτίθεται να το αναλάβει, αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του».

attiko-anartisi

Ειδήσεις σήμερα:

Ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή Πολάκη στα ψηφοδέλτια

Γερμανία: Φρικτές αποκαλύψεις για τη δολοφονία 12χρονης από δύο συμμαθήτριές της – «Την σκότωσαν για ένα αγόρι»

Πάσχα: Στην τελική ευθεία για το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι του νονού»

Related posts

Το ανατριχιαστικό υπόμνημα της Πισπιρίγκου για την Τζωρτζίνα

timesadmin

Διακινούσαν «μαϊμού» προϊόντα μέσω social media – Κατασχέθηκαν 10.000 ζευγάρια παπούτσια και πάνω από €210.000

timesadmin

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 43 οι νεκροί, με DNA γίνονται οι αναγνωρίσεις

timesadmin

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αύριο στα νότια – Επηρεάζονται νησιά, Εύβοια και Σποράδες

timesadmin

Έθαψε πιστόλια και σφαίρες σε βουνό της Φλώρινας

timesadmin

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος ο Κορκονέας μετά την αναγνώριση ελαφρυντικών

timesadmin