Ασημίνα-Γκάγκα:-Χορήγηση-μηνιαίου-κινήτρου-250-ευρώ-σε-όλους-τους-γιατρούς-του-ΕΚΑΒ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασημίνα Γκάγκα: Χορήγηση μηνιαίου κινήτρου 250 ευρώ σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ

Τη χορήγηση μηνιαίου οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής, ύψους 250 ευρώ, σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα.

Στο πλαίσιο κατάθεσης νομοτεχνικών βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, η κα Γκάγκα είπε ότι, από 01/01/2023 χορηγείται οριζόντια, σε όλους τους γιατρούς που υπηρετούν στο Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας, μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής. Το κίνητρο σημείωσε, χορηγείται ανεξαρτήτως ειδικότητας, “γιατί όλοι γιατροί του ΕΚΑΒ κάνουν την ίδια δουλειά”. Σημείωσε επίσης ότι τα 250 ευρώ είναι επιπλέον της αύξησης 120 ευρώ στο νοσοκομειακό επίδομα και του 5% αύξησης στον βασικό μισθό.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, λόγω της συμμετοχής πλέον των 80 βουλευτών, θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο Παρασκευή το μεσημέρι, Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχέδιου, καθώς και επί των επίμαχων άρθρων για την μερική απασχόληση γιατρών στο ΕΣΥ και τη δυνατότητα γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο.

- ---

Related posts

ΕΑΣΕ: Τα κοινωνικά μέτρα είναι μονόδρομος

timesadmin

ΥΠΕΝ: Στις 140 ανέρχονται οι συμμετοχές στον Διαγωνισμό Smart Forest Innovation Challenge

timesadmin

Ο πυρετός του χρέους της Ιταλίας και ο “βήχας” της Ελλάδας

timesadmin

Eurostat: Τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως στην Ευρωζώνη κατέγραψε η Ελλάδα το γ’ τρίμηνο του 2021

timesadmin

Εγκαινιάστηκαν δύο Ελεγκτικά Κέντρα της ΑΑΔΕ

timesadmin

Με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα η ένταξη  σε μία και μόνο εφορία

timesadmin