Αρχηγός-στρατού-Πολωνίας:-Η-χώρα-πρέπει-να-προετοιμάσει-τον-στρατό-για-σύγκρουση-πλήρους-κλίμακας
ΚΟΣΜΟΣ

Αρχηγός στρατού Πολωνίας: Η χώρα πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για σύγκρουση πλήρους κλίμακας

Η Πολωνία πρέπει να προετοιμάσει τους στρατιώτες της για μια ολοκληρωτική σύγκρουση, δήλωσε την Τετάρτη ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεών της σύμφωνα με το Reuters, καθώς η χώρα ενισχύει τον αριθμό των στρατευμάτων στα σύνορά της με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Οι σχέσεις της Πολωνίας με τη Ρωσία και τη σύμμαχό της Λευκορωσία έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στη γειτονική Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

“Πρέπει να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για σύγκρουση πλήρους κλίμακας”, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού στρατηγός Wieslaw Kukula σε συνέντευξη Τύπου.

“Αυτό μας αναγκάζει να βρούμε μια καλή ισορροπία μεταξύ της συνοριακής αποστολής και της διατήρησης της έντασης της εκπαίδευσης στον στρατό”, πρόσθεσε.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Pawel Bejda δήλωσε ότι από τον Αύγουστο, ο αριθμός των στρατευμάτων που φρουρούν τα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας θα αυξηθεί σε 8.000 από τους 6.000 που είναι σήμερα, με μια πρόσθετη οπισθοφυλακή 9.000 ατόμων που θα μπορεί να ενισχύσει την περιοχή εντός 48 ωρών προειδοποίησης.

Τον Μάιο, η Πολωνία ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την “Ανατολική Ασπίδα”, ένα πρόγραμμα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ζλότι (2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την ενίσχυση της άμυνας κατά μήκος των συνόρων της με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία, το οποίο σχεδιάζει να ολοκληρώσει μέχρι το 2028.

Τα σύνορα με τη Λευκορωσία αποτελούν σημείο έντασης από τότε που οι μετανάστες άρχισαν να συρρέουν εκεί το 2021, αφού η Λευκορωσία άνοιξε ταξιδιωτικά γραφεία στη Μέση Ανατολή προσφέροντας μια νέα ανεπίσημη διαδρομή προς την Ευρώπη – μια κίνηση που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε σχεδιαστεί για να δημιουργήσει κρίση.

Η Βαρσοβία έχει αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες σε ποσοστό άνω του 4% της οικονομικής της παραγωγής φέτος, ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων ανερχόταν σε περίπου 190.000 άτομα στο τέλος του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων, εναέριων, ναυτικών, ειδικών δυνάμεων και δυνάμεων εδαφικής άμυνας. Η Πολωνία σκοπεύει να αυξήσει το νούμερο σε 300.000 στρατιώτες μέσα σε λίγα χρόνια.

Related posts

ΗΠΑ: “Υπέρμετρες” οι επιχειρήσεις αντιποίνων του Ισραήλ στη Ράφα

timesadmin

Τι κρύβεται στο μυαλό του Ερντογάν: Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία και η συνάντηση με τον Οζέλ

timesadmin

“Κλειδώνουν” τα ονόματα για τα ανώτερα αξιώματα της ΕΕ

protothema.gr

Ιταλία: Περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας βλέπει η ISTAT

timesadmin

Η Ιρλανδία ετοιμάζεται να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης

wp-needuser

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε για πρώτη φορά φέτος

James Rollner