Από-35-έως-και-55-ευρώ-η-επιδότηση-των-καυσίμων-με-χρήση-ηλεκτρονικής-κάρτας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από 35 έως και 55 ευρώ η επιδότηση των καυσίμων με χρήση ηλεκτρονικής κάρτας

-|- 

Μπόνους 5 ευρώ για όσους θα χρησιμοποιήσουν την επιδότηση καυσίμων μέσω ηλεκτρονικής κάρτας, απαλλαγή από το πρόστιμο των 100 ευρώ από εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις και έκπτωση φόρου 3% για εφάπαξ καταβολή φόρου προβλέπει μεταξύ άλλων τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε αργά το βράδυ στην Βουλή.

Στο πρώτο τμήμα της η τροπολογία θεσπίζει και για το 2022 έκπτωση 3% για εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος και καταργεί το πρόστιμο των 100 ευρώ που καταβάλλεται για εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Στο δεύτερο τμήμα της τροπολογία θεσμοθετεί ουσιαστικά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας ύψους 1,12 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη Ειδικότερα τα μέτρα όπως αναφέρονται στην είναι:

1) Επιδότηση της αγοράς όλων των καυσίμων κίνησης ( βενζίνη πετρέλαιο υγραέριο φυσικό αέριο ) με ποσό που κυμαίνεται από 40 ευρώ για τα ΙΧ και 30 ευρώ για τα δίκυκλα για τις ηπειρωτικές περιοχές έως και 50 ευρώ για ΙΧ και 35 ευρώ στα δίκυκλα Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ αν ο δικαιούχος κάνει χρήση της ηλεκτρονικής κάρτα που θα εκδοθεί και όχι την χρήση του τραπεζικού λογαριασμού. Σύμφωνα με την τροπολογία η εν λόγω επιδότηση ορίζεται ως αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, συνοδευόμενη με λοιπά φορολογικά προνόμια.

2) Επιδότηση του κόστους του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης, που διατίθεται στην εσωτερική αγορά κατά τον μήνα Απρίλιο 2022. Με υπουργική απόφαση δύναται να παρατείνεται το χρονικό διάστημα επιδότησης και να αναπροσαρμόζεται το ποσό της επιδότησης. Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 0,12 ευρώ ανά λίτρο, υπολογιζόμενο επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ Φ.Π.Α. που εκδίδονται από τα διυλιστήρια, ως δικαιούχοι της επιδότησης. Το τελικό ύψος της επιδότησης υπολογίζεται επί των συνολικών λίτρων καυσίμου που θα διατεθούν στην εσωτερική αγορά από τα διυλιστήρια ή τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων. Με ΚΥΑ. καθορίζονται η διαδικασία χορήγησης της επιδότησης, ο μηχανισμός εκκαθάρισης και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη χορήγησή της.

3) Χορηγείται αποζημίωση 200 ευρώ ειδικού σκοπού κατά τον μήνα Απρίλιο 2022 στις υπηρεσίες ταξί, ήτοι επιχειρήσεις με κύριους Κ.Α.Δ. 49.32 και Κ.Α.Δ. 52.21.29.01 όπως αυτοί ισχύουν κατά την 17η Μαρτίου 2022, συνολικού ύψους διακοσίων (200) ευρώ, για την κάλυψη του κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Με υπουργική απόφαση, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χορήγηση της ως άνω αποζημίωσης, ο τρόπος καταβολής, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια. Η εν λόγω αποζημίωση ορίζεται ως αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, συνοδευόμενη με λοιπά φορολογικά προνόμια.

Τέλος, με βάση την τροπολογία, αναστέλλεται σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων που περιέρχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μόνιμα σε κατάσταση απρόβλεπτης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από τη δημοσίευση του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου.

Διαβάστε ακόμη:

Related posts

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 70.500 ευρώ για παρεμπόριο – Κατασχέθηκαν 7.446 προϊόντα “μαϊμού”

timesadmin

Προϋπολογισμός 2022: “Άλμα” 11% για τα συνολικά έσοδα στο α’ 6μηνο

timesadmin

Έλλειμμα 3.500 ναυτικών ετησίως αντιμετωπίζει η ελληνική ναυτιλία

timesadmin

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 48,8% του δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Απρίλιο

timesadmin

Fitch: Οι αποφάσεις της ΕΚΤ στηρίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

timesadmin

ΥΠΕΝ: Με συντελεστή 90% ο φόρος στα αυξημένα κέρδη και των εταιρειών προμήθειας φυσικού αερίου

timesadmin