Αποτελέσματα-ευρωεκλογών-–-Ανδρουλάκης:-Θα-αναλάβω-πρωτοβουλίες-για-να-διαμορφώσουμε-την-εναλλακτική-πρόταση-διακυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα ευρωεκλογών – Ανδρουλάκης: Θα αναλάβω πρωτοβουλίες για να διαμορφώσουμε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

«Πρωτοφανής αποχή και άνοδος της ακροδεξιάς είναι τα δύο ισχυρά μηνύματα της κάλπης. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν συμμετείχε σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, που επηρεάζει άμεσα τις ζωές όλων μας. Αποδεικνύεται έτσι ότι μία μεγάλη μερίδα του κόσμου νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του έχει γυρίσει την πλάτη και σήμερα γύρισε τη δική του» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στις πρώτες δηλώσεις του για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

«Ως νέος πολιτικός, σε καμία περίπτωση δεν συμβιβάζομαι με μία τέτοια αρνητική εξέλιξη. Γι΄αυτό και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η πολιτική να δίνει λύσεις, να συγκινεί και όχι να δημιουργεί απέχθεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Υπάρχει μια ισχυρή στροφή στην ακροδεξιά και στον ανορθολογισμό» υπογράμμισε καλώντας όλες τις πλευρές και κυρίως την κυβέρνηση να προβληματιστούν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d1vsla2pbfmh)

Η ΝΔ έχει υποστεί μια βαριά ήττα, χάνοντας 14 μονάδες από τις εθνικές εκλογές, σημείωσε, λέγοντας ότι τιμωρήθηκε η αλαζονεία της, η ασυδοσία της και η διαφθορά. «Θα πάρω όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τις δυνάμεις της κοινωνίας, ώστε πριν τις επόμενες εκλογές να έχουμε διαμορφώσει την εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας», είπε, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει την πολιτική στο επίκεντρο.

Μέσα σε ένα χρόνο, πρόσθεσε, αυξήσαμε σταθερά τα ποσοστά μας. «Σπάσαμε τη γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη, πρασινίζοντας δύο νομούς της Κρήτης. Είμαστε δεύτερη δύναμη σε πολλούς νομούς της χώρας. Βεβαίως υπάρχει μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ περιφέρειας και Αθήνας, την οποία έχουμε χρέος να ανατρέψουμε άμεσα, γιατί θέλουμε ξανά να πρωταγωνιστήσουμε».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ Περιφέρειας και Αθήνας, η οποία άμεσα πρέπει να ανατραπεί με οργανωτικούς και πολιτικούς όρους.

«Η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ διασυνδέθηκε διαχρονικά, γνήσια και απευθείας με τις αγωνίες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ενώνοντας τους πολίτες κάτω από ένα εθνικό σχέδιο μεγάλων μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών, πάνω από όλα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και ευημερία για όλους.Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας. Αυτή είναι η μεγάλη προίκα της παράταξης. Και αυτή θα είναι η πραγματική πυξίδα όλων των πρωτοβουλιών και όλων των κινήσεων που θα πάρουμε άμεσα αλλά και στο μέλλον» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές – Μητσοτάκης: Δεν πιάσαμε τον στόχο, οι πολίτες μας είπαν «σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο», νέα διαδρομή από τώρα

Ευρωεκλογές 2024 – Live η ροή αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές

Γαλλία: Πρόωρες εκλογές μετά τη σαρωτική νίκη της Λεπέν

Related posts

Απεσταλμένη ΓΓ ΟΗΕ για Κυπριακό: Έκκληση για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη συνομιλιών

timesadmin

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες για να μειώσει τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας

timesadmin

Η Εύα Καϊλή καταγγέλλει μασονία, παραβίαση δικαιωμάτων και συγκρούσεις συμφερόντων στην έρευνα για το Qatargate

timesadmin

Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Άγκυρα υπέβαλε στον Ερντογάν τα διαπιστευτήριά του

timesadmin

Λούλης στον Δανίκα: Ο Κασσελάκης… τα ξέρει όλα, ο Ανδρουλάκης είναι ο «κ. Τίποτα», άρα ο Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο

timesadmin

Καταρρέει το κατηγορητήριο στη δίκη Μπελέρη – Δεν είχαμε καμία συναλλαγή, λένε οι μάρτυρες που εμφανίζονται στο βίντεο της σύλληψης

timesadmin