Μεγάλη φωτιά κινητοποιεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βοιωτία. Ώρα 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής, η φωτιά στη Βοιωτία κινούνταν μακριά από την πόλη του Διστόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά κινείται πλέον μακριά από το Δίστομο, σε μια χαράδρα σε μια νοητή ευθεία δυτικά, νοτιοδυτικά από τα Άσπρα Σπίτια και την Αντίκυρα Βοιωτίας. Παράλληλα οι εστίες φωτιάς είναι διάσπαρτες.
Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Διστόμου Παναγιώτης Δημάκας που είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Σταθά και με ομάδα εθελοντών της περιοχής σημείωνε πως «η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης».
«Tα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο», δήλωνε ο αντιδήμαρχος και προσέθετε πως η φωτιά «απέχει ένα χιλιόμετρο περίπου από το Δίστομο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα το χωριό».
«Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές» υπογράμμιζε ο αντιδήμαρχος Διστόμου καθώς θεωρεί την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται καθώς φτάνουν στην περιοχή δυνάμεις από άλλες περιοχές της Βοιωτίας τη Φωκίδα, αλλά και τη Φθιώτιδα.
Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος στην #πυρκαγιά στο Δίστομο Βοιωτίας, επιχειρούν 50 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 29, 2022
Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: tvstar.gr
Ειδήσεις σήμερα:
Αγωνία για την εξαφάνιση της 45χρονης μητέρας από τα Πατήσια: Πριν έναν χρόνο είχε κάψει το σπίτι της
Silicon Valley: Το σκοτεινό πρόσωπο με πάρτι, ναρκωτικά, σεξ και τεχνολογία
Καιρός: Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία και Αργολίδα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς – Χάρτες του meteo