AYTOKINHTO

Αποκαλυπτική έρευνα για οδήγηση και αλκοόλ στην Ελλάδα

Η κατανάλωση αλκοόλ πριν την οδήγηση αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Τουλάχιστον 4.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως εάν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC).

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μια δράση η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, με την επωνυμία “Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα” από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς”, ταυτόχρονα με αντίστοιχες δράσεις σε χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση, αλλά και καταγραφή χρήσιμων δεδομένων.

Η φετινή “Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα” πραγματοποιήθηκε συνολικά σε τριανταπέντε σημεία διασκέδασης πανελλαδικά, ενώ συμμετείχαν 700 εθελοντές οι οποίοι βρέθηκαν έξω από τα επιλεγμένα σημεία διασκέδασης προτρέποντας στους θαμώνες, που έφταναν για να διασκεδάσουν το βράδυ, να επιλέξουν το άτομο που θα αναλάβει να είναι ο “Οδηγός της Παρέας”.

Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr

Related posts

Ελλάδα: Τι αλλάζει στην ασφάλιση αυτοκινήτου-πώς θα εκδίδεται συμβόλαιο

wp-needuser

Γιατί είναι λογικό που τελικά η Apple δεν θα βγάλει αυτοκίνητο

protothema.gr

Σκληρή απάντηση Κίνας για τους δασμούς ηλεκτρικών από ΕΕ και ΗΠΑ

wp-needuser

Δείτε τις πρώτες επίσημες εικόνες της ηλεκτρικής Porsche Cayenne

timesadmin

Δοκιμή Kia EV9 AWD: Πόσο καλό είναι το μεγάλο και premium SUV

wp-needuser

Το hypercar Bertone GB110 λειτουργεί με συνθετικό καύσιμο από πλαστικά απόβλητα (εικόνες)

James Rollner