Αποκάλυψη-ότι-Ρώσοι-χάκερς-προσπάθησαν-να-διεισδύσουν-στα-δίκτυα-του-ΝΑΤΟ
ΥΓΕΙΑ

Αποκάλυψη ότι Ρώσοι χάκερς προσπάθησαν να διεισδύσουν στα δίκτυα του ΝΑΤΟ

Έκθεση του Threat Analysis Group της Google που δημοσιεύτηκε σήμερα αποκαλύπτει πως Ρώσοι χάκερς αποπειράθηκαν πρόσφατα να διεισδύσουν στα δίκτυα του ΝΑΤΟ και τις ένοπλες δυνάμεις ορισμένων χωρών της ανατολικής Ευρώπης. Στην έκθεση δεν αναφέρεται ποιες ένοπλες δυνάμεις έγιναν στόχος «εκστρατειών ηλεκτρονικού ψαρέματος» που εξαπέλυσε η ομάδα που ονομάζεται Coldriver ή Callisto με έδρα τη Ρωσία.

Η επίθεση έγινε με τη χρήση νέων λογαριασμών Gmail προς μη Google λογαριασμούς, κατά συνέπεια, είναι άγνωστο το ποσοστό επιτυχία της, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Ρωσία κατηγορείται κατά τα τελευταία πολλά χρόνια για ποικίλες κυβερνοεπιθέσεις κατά δυτικών στόχων, αλλά αρνείται συστηματικά τις κατηγορίες.

Το 2019, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας F-Secure Labs χαρακτήρισε την ομάδα Callisto παράγοντα άγνωστης ταυτότητας που συνιστά προωθημένη απειλή και στοχεύει στην συγκέντρωση στοιχείων σχετικών με την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας στην Ευρώπη.

Κυβερνοεπίθεση

Η ομάδα των χάκερς επετέθη και κατά ενός Centre of Excellence (Κέντρο Αριστείας) του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την έκθεση, χωρίς περισσότερα στοιχεία, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ δηλώνει, χωρίς να αναφέρεται ειδικά στην έκθεση του Threat Analysis Group της Google: «Διαπιστώνουμε κακόβουλη ηλεκτρονική δραστηριότητα σε καθημερινή βάση».

«Τα Centres of Excellence του ΝΑΤΟ συνεργάζονται με την Συμμαχία, αλλά δεν αποτελούν καθαυτά μέρος του ΝΑΤΟ. Βρισκόμαστε σε επαφή μαζί τους για την υπόθεση αυτή», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

- -

Related posts

Gov.gr Wallet: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4

timesadmin

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Όλα τα συμπτώματα, αίτια και θεραπείες

timesadmin

Twitter: Ο Έλον Μασκ θα προτιμούσε μία χαμηλότερη τιμή εξαγοράς

timesadmin

Η Wizard φέρνει το Voice Search SEO στην Ελληνική αγορά

timesadmin

Υπερθυρεοειδισμός: Γιατί ο υπερδραστήριος θυρεοειδής προκαλεί κόπωση

timesadmin

Facebook: Προβλήματα με την αρχική σελίδα αναφέρουν χρήστες

timesadmin