Απογραφή:-Ανοιχτή-η-πλατφόρμα-για-όσους-δεν-έχουν-αυτοαπογραφεί-ακόμη-αλλά-έχουν-κωδικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Απογραφή: Ανοιχτή η πλατφόρμα για όσους δεν έχουν αυτοαπογραφεί ακόμη αλλά έχουν κωδικούς

Για την συνέχιση της απογραφής μίλησε ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Θάνος Θανόπουλος, σημειώνοντας πως όσοι δεν έχουν προβεί σε ηλεκτρονική αυτόαπογραφή, θα απογραφούν μέσω απογραφέα υπαλλήλου, δια ζώσης ή μέσω τηλεφώνου, με ραντεβού που θα οριστεί, μετά από τηλεφώνημα που θα γίνει στους πολίτες από τους απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας είπε ακόμη πως η πλατφόρμα της ηλεκτρονικής απογραφής παραμένει ανοιχτή για όσους θέλουν να κάνουν διορθώσεις, αλλά και πως παραμένει ενεργή για όλους όσοι έχουν στα χέρια τους κωδικούς από την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά ακόμη δεν έχουν κάνει την αυτόαπογραφή.

«Όσοι θέλουν να απογραφούν και έχουν κωδικούς στα χέρια τους, μπορούν ακόμη να απογραφούν, είναι ανοιχτή για αυτούς η πλατφόρμα για την αυτό-απογραφή. Ξέρουμε που έχουμε δώσει κωδικούς και παρακολουθούμε την ροή των κωδικών, μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθουμε εμείς σε επαφή μαζί τους για να γίνει μέσω απογραφέα η διαδικασία, εάν δεν υπάρξει αυτό-απογραφή», είπε ο κ. Θανόπουλος.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cgfp6q2qlmvt-sf)


«Οι στρατεύσιμοι θα απογραφούν με φυσική παρουσία στον τόπο που υπηρετούν, ενώ όσοι μετανάστες είναι μόνιμοι κάτοικοι θα απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους», σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήματα τηλεθεατών.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή των πολιτών, ο επιεκφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εξέφρασε την ικανοποίηση του, λέγοντας πως «ξεκίνησε ως απογραφή υβριδικής μορφής, ηλεκτρονικά και με φυσική παρουσία και εξελίσσεται ως μια απογραφή κατ΄ εξοχήν ηλεκτρονική. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την εξέλιξη της ηλεκτρονικής απογραφής».

«Δεν θα δοθούν πουθενά τα στοιχεία που θα δώσουν τα νοικοκυριά για την κατάσταση τους, εκτός από ζήτημα ποινικής δίωξης, είναι ατιμωτικό για εμάς να τα μοιραστούμε με άλλες υπηρεσίες ή ιδιωτικούς φορείς. Θα αξιοποιηθούν μόνο για στατιστικούς λόγους και λόγους απογραφής», είπε ο κ. Θανόπουλος, προσθέτοντας «δεν μας ενδιαφέρει η λογική των προστίμων. Πρέπει να τονίζουμε όμως πως η διαδικασία είναι υποχρεωτική, αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Χαίρομαι που είναι τόσο μεγάλη η συμμετοχή, χωρίς να έχουμε μιλήσει για τιμωρίες».

Σχετικά με την καταγγελία απογραφέα για σεξουαλική παρενόχληση από πολίτη, στην Κρήτη, είπε «έχουμε μεριμνήσει, έχει πάρει τον δρόμο της η υπόθεση. Τέτοια φαινόμενα ευτυχώς δεν είχαμε άλλα. Για εμάς πέρα από το υγειονομικό πρωτόκολλο, είναι το πρωτόκολλο του σεβασμού και της ευγένειας προς τους απογραφείς, είναι εργαζόμενοι που κάνουν την δουλειά τους, αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν κάτι απαιτώ, είναι ο σεβασμός στους απογραφείς».

Ειδήσεις σήμερα:

Παναγιωτόπουλος: Ο τηλεοπτικός καλαμπουρτζής, το σοκ των «Αρβύλα» κι ένα κορίτσι που έφτασε κοντά στον θάνατο

Εμβολιασμοί: Η σειρά των παιδιών – Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού, τι ρωτάνε οι γονείς

Ο Γιώργος Τράγκας και η «κληρονομιά της αναταραχής» – Την Πέμπτη η κηδεία του

Related posts

Τζορτζ Τσούνης: Η Ελλάδα θα είναι η λύση για να βοηθήσει την Ευρώπη να ξεπεράσει την ενεργειακή κρίση

timesadmin

O Αρτέμης Σώρρας επέστρεψε και θέλει να μας… ξανασώσει

timesadmin

Προσλήψεις μονίμων σε δήμους: Πλήθος αιτήσεων για την 13Κ/2021

timesadmin

Αγωνιούν οι Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα – Σπεύδουν στην πρεσβεία για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

timesadmin

Καιρός: Συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Πού θα βρέξει

timesadmin

Θεσσαλονίκη: «Μου επιτέθηκε για να με βιάσει», σοκάρει η περιγραφή της γυναίκας που γλίτωσε από τον 39χρονο

timesadmin