ΑΠΘ:-Πόλεμο-έκαναν-οι-φοιτητές-που-απέκλεισαν-τον-πρύτανη-–-Πετούσαν-καρέκλες-και-κάδους-στους-αστυνομικούς
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Πόλεμο έκαναν οι φοιτητές που απέκλεισαν τον πρύτανη – Πετούσαν καρέκλες και κάδους στους αστυνομικούς

Νέο βίντεο από τα σοβαρά, όπως φαίνεται, επεισόδια, που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ χθες, Πέμπτη, όταν φοιτητές εμπόδισαν τον πρύτανη του Ιδρύματος, Χαράλαμπο Φείδα, να αποχωρήσει από εκδήλωση στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή.

Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το thetimes|-.gr φαίνονται φοιτητές να πετούν καρέκλες, κάδους και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που κλήθηκαν στο κτήριο για να απεγκλωβίσουν τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Για τα επεισόδια συνελήφθησαν πέντε άτομα, με τρία εξ αυτών (τρεις άνδρες 20, 21 και 23 ετών) να οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες για το επεισόδιο που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης. Εις βάρος των τριών νεαρών ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, για παράνομη κατακράτηση κατά συναυτουργία, παράνομη βία κατά συναυτουργία, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Τα άλλα δύο άτομα που συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι εχθές με προφορική εντολή εισαγγελέα και η δικογραφία διαχωρίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν φοιτητές μπροστά από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, για την πτώση του ασανσέρ τις προηγούμενες ημέρες. Δεκάδες άτομα – περίπου 70 – ανέβηκαν στον πρώτο όροφο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής όπου βρισκόταν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας.

Αν και αρχικά ο Πρύτανης επιχείρησε να μιλήσει με τους φοιτητές, η κατάσταση φέρεται να ξέφυγε και ακολούθησαν ύβρεις εις βάρος του και λεκτική αντιπαράθεση, ενώ δεν του επέτρεπαν να αποχωρήσει με ασφάλεια και έτσι ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Δυνάμεις της ΟΠΚΕ και διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν επέμβαση εντός του κτιρίου και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κάποιων εκ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών που ήθελαν να απομακρύνουν τον πρύτανη.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο αφού οι αστυνομικοί απομάκρυναν τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια

Μεσημβρινές ώρες χθες (10-10-2024), σε χώρο της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., ομάδα συγκεντρωμένων ατόμων πραγματοποιώντας φραγμό, περικύκλωσαν και παρεμπόδιζαν τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. να αποχωρήσει από το σημείο. Αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο Πρύτανης και να διασφαλισθεί η σωματική του ακεραιότητα, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν πέντε άτομα.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 20 έως 26 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος αγνώστων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη κατακράτηση από κοινού, παράνομη βία από κοινού, διατάραξη της κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος υπαλλήλου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του και απείθεια.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι συγκεντρωμένοι προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έκαναν και χρήση πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε εξοπλισμό και στο κτήριο.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ έσπειρε τον φόβο στην καρδιά του Ιράν: Θρίλερ με τις ανακρίσεις διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Ραγίζουν καρδιές η σύντροφος και η οικογένεια του Μπάλντοκ: Σε περιμέναμε για να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλια του γιου σου

Για τον Τζορτζ: Αποθέωση για την Εθνική Ελλάδος μετά τον ιστορικό θρίαμβο με 2-1 επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ, δείτε τα γκολ

Related posts

Ισχυρός καύσωνας με 42άρια από σήμερα – Κλειστά σχολεία, τηλεργασία στο Δημόσιο και μέτρα ασφαλείας

timesadmin

Φωτιές: Με ποια μέσα επιχειρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

timesadmin

Πρόγνωση καιρού: Καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο – Κοντά στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος

timesadmin

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Με μοντέλο Θεσσαλίας οι έλεγχοι για την πανώλη των αιγοπροβάτων

timesadmin

Φωτιές: Ολοκληρώθηκε η βασική φάση καταγραφής ζημιών σε Αττική, Κορινθία – 112 κτήρια επικίνδυνα για χρήση

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Ένα ζευγάρι Αλβανών και δύο ανίψια πίσω από τα 580 κιλά κοκαΐνης

timesadmin