Απειλές-Καλίν-κατά-ΗΠΑ-για-τα-f-16
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Καλίν κατά ΗΠΑ για τα F-16

Απειλές κατά των ΗΠΑ και ειδικά κατά του Κογκρέσου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, για τα F-16 σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει κι άλλες εναλλακτικές. Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία βρίσκεται παντού, από τον Καύκασο και τη Λιβύη μέχρι τη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο και κανένας δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε βήμα χωρίς αυτή, ακόμα και οι ΗΠΑ. 

“Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας στον αμυντικό τομέα. Η Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εναλλακτικές λύσεις…Σήμερα υπάρχουν 4-5 γεωστρατηγικές περιοχές που επηρεάζουν την παγκόσμια πολιτική, όπως το Αφγανιστάν, η Ανατολική Μεσόγειος, η Συρία, η Λιβύη, ο Καύκασος. Σε όλα υπάρχει και η Τουρκία. Σε όλες αυτές τις περιοχές δεν μπορεί να γίνει σχεδιασμός ή να ασκηθεί πολιτική δίχως την Τουρκία. Τα μέλη του Κογκρέσου, οι βουλευτές, όσο καθορίζουν την πολιτική, εύχομαι να δουν την αξία της Τουρκίας, όπως της αξίζει”, υπογράμμισε ο Ιμπραχίμ Καλίν, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ. 

Μάλιστα, η εφημερίδα Huriyet αναφέρεται στο ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών μαχητικών, δεδομένου ότι η Μόσχα θα παρουσιάσει στην έκθεση αεροπορίας ένα νέο μαχητικό, το SU-75, η τιμή του οποίου θα είναι στο ¼ του F-35. 

Related posts

Λεπέν: Θα βάλω τη Γαλλία σε τάξη μέσα σε πέντε χρόνια

timesadmin

Μπάιντεν – Ζελένσκι συζήτησαν μεθόδους επίλυσης της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία

timesadmin

Deutsche Welle: Η σύνοδος του Βερολίνου και η νέα “Στρατηγική Αντίληψη”

timesadmin

Το χάπι της Pfizer έλαβε την τελική έγκριση από την Κομισιόν

timesadmin

Κοινή δήλωση καταδίκης της βίας στο Καζακστάν από τουρκογενή κράτη και Ουγγαρία

timesadmin

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις βάλλουν ασταμάτητα εναντίον της πόλης Χάρκοβο, λέει ο δήμαρχος

timesadmin