Απαγορεύθηκε-επίσημα-το-φιλορωσικό-κόμμα-του-Μεντβεντσούκ
ΚΟΣΜΟΣ

Απαγορεύθηκε επίσημα το φιλορωσικό κόμμα του Μεντβεντσούκ

Το φιλορωσικό και ευρωσκεπτικιστικό πολιτικό κόμμα “Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή”, που υποστηρίζεται ανοιχτά από τη Μόσχα, απαγορεύτηκε επίσημα να αναπτύσσει δράση στην Ουκρανία καθώς “υπονομεύει την κυριαρχία” της, ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης Ντενίς Μαλιούσκα.

Το δικαστήριο απαγόρευσε τη δράση του κόμματος “Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή”, ανέφερε ο Μαλιούσκα σε ανάρτησή του στο Facebook, προσθέτοντας ότι η ουκρανική δικαιοσύνη “αποφάσισε να μεταβιβάσει όλη την περιουσία, τα κεφάλαια και άλλα περιουσιακά στοιχεία του κόμματος αυτού στο κράτος”.

Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής είχε απαγορεύσει την δράση του κόμματος με διάταγμά του στις 14 Μαρτίου.

Η απόφαση, όπως δήλωσε ο υπουργός, “ισχύει επίσης για τις περιφερειακές και τοπικές οργανώσεις του, καθώς και για τις άλλες (…) διαρθρωτικές οντότητές του”.

Η “Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή”, που ιδρύθηκε το 2018 από τον Βίκτορ Μεντβεντσούκ, έναν από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της Ουκρανίας που πρόσκειται στον Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε περίπου 30 βουλευτές στο ουκρανικό κοινοβούλιο πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Μεντβεντσούκ, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αποκαλούν κουμπάρο του Πούτιν, συνελήφθη τον Απρίλιο επειδή προσπάθησε να διαφύγει από τη χώρα, σύμφωνα με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Συνολικά “δέκα φιλορωσικά πολιτικά κόμματα των οποίων οι δραστηριότητες αποσκοπούν στην υπονόμευση της κυριαρχίας της Ουκρανίας” επηρεάζονται από την απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό δικαστήριο.

Related posts

Evans (Fed): Απαιτούνται επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός

timesadmin

Η Ρωσία ανακοινώνει ότι δεκάδες ξένοι μαχητές που πολεμούσαν δίπλα στους Ουκρανούς σκοτώθηκαν στο Ντονέτσκ

timesadmin

Σόιμπλε: “Να σταματήσουμε τις ρωσικές παραδόσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου το συντομότερο δυνατό”

timesadmin

Διορισθείς Ρώσος αξιωματούχος: Η Ουκρανία ανακατέλαβε οικισμούς στην περιοχή του Χάρκοβο

timesadmin

Bild: Ο πρώτος νεκρός Γερμανός εθελοντής στρατιώτης στην Ουκρανία

timesadmin

DW: “Ο Πούτιν δεν έχει στρατηγική εξόδου από την Ουκρανία”

timesadmin