Απάτες:-Πώς-δρούσε-ο-«οικονομολόγος»-αστυνομικός-που-αποσπούσε-χρήματα-–-Η-δικηγόρος-που-«κελάηδησε»
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Πώς δρούσε ο «οικονομολόγος» αστυνομικός που αποσπούσε χρήματα – Η δικηγόρος που «κελάηδησε»

Μία δυσαρεστημένη πελάτης της «εταιρίας» που αναλάμβανε εξωδικαστικούς διακανονισμούς οφειλών, τους οποίους ποτέ δεν υλοποιούσε, ήταν αυτή που οδήγησε στην αποκάλυψη της δράσης ενός ιδιώτη που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρίας και ενός 34χρονου αστυνομικού που εμφανιζόταν ως οικονομολόγος.

Στις 10 Νοεμβρίου ένα θύμα των απατεώνων παρουσιάστηκε στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. και κατέθεσε πως είχε απευθυνθεί στην εταιρία «R. B και συνεργάτες» μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο προκειμένου να προχωρήσει την διαδικασία ένταξής της στον εξωδικαστικό μηχανισμό για οφειλές που είχε.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, το άτομο με το οποίο είχε μιλήσει η γυναίκα ήταν ο αστυνομικός που εμφανιζόταν ως οικονομολόγος- δικηγόρος με το όνομα «Κωσταντίνος Μιχελιδάκης». Ο αστυνομικός της ζήτησε να καταθέσει το ποσό των 6.500 ευρώ για να ξεκινήσει η διαδικασία, ωστόσο, μετά από διαπραγματεύσεις, το ποσό έπεσε στα 4.500 ευρώ.

Η γυναίκα απέστειλε ως προκαταβολή 1.850 ευρώ, όμως, για άγνωστο λόγο, η εταιρία, παρότι είχε λάβει την επιταγή με το ποσό που είχαν συμφωνήσει οι δυο πλευρές, λίγες ημέρες αργότερα έλυσε την σύμβαση. Παράλληλα η γυναίκα, πληροφορήθηκε από μια δικηγόρο που εργάστηκε για μικρό διάστημα στην επιχείρηση, πως η εταιρία δεν έκανε καμία ενέργεια διευθέτησης της υπόθεσής της.

Όταν κλήθηκε η εν λόγω δικηγόρος προκειμένου να εξεταστεί, ανέφερε ότι, όπως διαπίστωσε, υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες η εταιρία απέσπασε χρήματα από πελάτες, χωρίς να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, όσον αφορά αιτήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό οφειλών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως τους είχε υποσχεθεί.

Μάλιστα η δικηγόρος, ανέφερε στους «Αδιάφθορους» και άλλες περιπτώσεις ατόμων που είχαν εξαπατηθεί, βοηθώντας τους, να «δέσουν» την υπόθεση.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός χρησιμοποιούσε ψεύτικα στοιχεία, ενώ, ακόμη και όταν εκτελούσε υπηρεσία πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, άφηνε την μοτοσυκλέτα στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος και εν συνεχεία μετέβαινε στα γραφεία της εταιρίας που βρίσκονται στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε μήνα ο αρχιφύλακας που χρησιμοποιούσε το όνομα «Κωσταντίνος Μιχελάκης» λάμβανε για τις υπηρεσίες του 3.000 ευρώ.

Από τη μεριά του, ο αστυνομικός δήλωσε ότι γνωρίζει τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης από το 2022 και αποδέχτηκε την εμπλοκή του σε δυο περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα

Μόνιμα χαμηλός ο ΦΠΑ 13% σε τουρισμό και συγκοινωνίες

Βίντεο: 27χρονη ράπερ σκότωσε τον μάνατζέρ της στη μέση του δρόμου – Υποστηρίζει ότι ήταν αυτοάμυνα

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής που φέρνει θεραπεία σοκ και… αλυσοπρίονο στην οικονομία

Related posts

Μάλια: Συνελήφθη 42χρονος Βούλγαρος για ληστεία γνωστού ξενοδόχου – Βήμα-βήμα πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του

timesadmin

Iατροδικαστής Γαλεντέρης για Καμπανό: Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου

timesadmin

Ευρυτανία: Εξ επαφής πυροβόλησε τον αδερφό του ο δράστης του εγκλήματος στη Γρανίτσα

timesadmin

Κικίλιας από Αλεξανδρούπολη: Θα ενισχυθούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στον Έβρο

timesadmin

Χανιά: «Θα έπαιρνα 18.000 ευρώ, υπήρξε κοπέλα που έκανε δέκα εμβρυομεταφορές» λέει Γεωργιανή παρένθετη μητέρα

timesadmin

Μπέος: Για αντιπλημμυρικό έργο δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ

timesadmin