thetimes.gr
Αξιωματούχος-ΕΕ:-Σημαντική-χώρα-για-την-ΕΕ-η-Τουρκία,-αλλά-υπάρχουν-προκλήσεις-στην-Αν.-Μεσόγειο-γι’-αυτό-και-η-αναφορά-στη-Στρατηγική-Πυξίδα
ΚΟΣΜΟΣ

Αξιωματούχος ΕΕ: Σημαντική χώρα για την ΕΕ η Τουρκία, αλλά υπάρχουν προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο γι’ αυτό και η αναφορά στη Στρατηγική Πυξίδα

Η Τουρκία είναι σημαντική χώρα για την ΕΕ και θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο πιο θετική σχέση γίνεται, αλλά “την ίδια ώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προκλήσεις στην περιοχή γι’ αυτό είναι στην Στρατηγική Πυξίδα” ανέφερε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος στο --- ερωτηθείς για την αντίδραση της ‘Αγκυρας σχετικά με την παράγραφο που αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι “προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι το οποίο είναι κοντά, μία ήδη συμφωνημένη γλώσσα από Συνόδους Κορυφής ή Συμβούλια Υπουργών.

Αυτό που υπάρχει στην παράγραφο που αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κάτι το οποίο ήδη έχει ειπωθεί από το Συμβούλιο τους τελευταίους μήνες και τα τελευταία χρόνια”.

Τόνισε επίσης ότι “είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε μία ισχυρή σχέση με την Τουρκία, η οποία είναι πολύ σημαντική χώρα για εμάς και να προσπαθήσουμε να έχουμε εποικοδομητική, όσο πιο θετική σχέση γίνεται με αυτή τη χώρα. Αλλά την ίδια ώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προκλήσεις στην περιοχή και γι’αυτό είναι στην Πυξίδα”.

Πηγή: Α-

Related posts

Ισραήλ: Τρομοκρατική επίθεση με έναν νεκρό και 5 τραυματίες στο Τελ Αβίβ – Κινητοποιεί τον στρατό ο Νετανιάχου

timesadmin

Σαλβίνι: “Εκλογές αν τα Πέντε Αστέρια δεν υπερψηφίσουν τα μέτρα οικονομικής στήριξης των πολιτών”

timesadmin

Ζελένσκι: Η παγκόσμια τάξη εξαρτάται από τα γεγονότα στην Ουκρανία

timesadmin

Μπουρκίνα Φάσο: Οι αρχές ανακάλυψαν 28 πτώματα στη Νούνα

timesadmin

Μολδαβία: Θραύσματα πυραύλου εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

timesadmin

Η Γερμανία χαιρετίζει τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες

timesadmin