Αξιωματούχος-ΕΕ:-Σημαντική-χώρα-για-την-ΕΕ-η-Τουρκία,-αλλά-υπάρχουν-προκλήσεις-στην-Αν.-Μεσόγειο-γι’-αυτό-και-η-αναφορά-στη-Στρατηγική-Πυξίδα
ΚΟΣΜΟΣ

Αξιωματούχος ΕΕ: Σημαντική χώρα για την ΕΕ η Τουρκία, αλλά υπάρχουν προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο γι’ αυτό και η αναφορά στη Στρατηγική Πυξίδα

Η Τουρκία είναι σημαντική χώρα για την ΕΕ και θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο πιο θετική σχέση γίνεται, αλλά “την ίδια ώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προκλήσεις στην περιοχή γι’ αυτό είναι στην Στρατηγική Πυξίδα” ανέφερε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος στο --- ερωτηθείς για την αντίδραση της ‘Αγκυρας σχετικά με την παράγραφο που αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι “προσπαθήσαμε να βρούμε κάτι το οποίο είναι κοντά, μία ήδη συμφωνημένη γλώσσα από Συνόδους Κορυφής ή Συμβούλια Υπουργών.

Αυτό που υπάρχει στην παράγραφο που αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κάτι το οποίο ήδη έχει ειπωθεί από το Συμβούλιο τους τελευταίους μήνες και τα τελευταία χρόνια”.

Τόνισε επίσης ότι “είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε μία ισχυρή σχέση με την Τουρκία, η οποία είναι πολύ σημαντική χώρα για εμάς και να προσπαθήσουμε να έχουμε εποικοδομητική, όσο πιο θετική σχέση γίνεται με αυτή τη χώρα. Αλλά την ίδια ώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προκλήσεις στην περιοχή και γι’αυτό είναι στην Πυξίδα”.

Πηγή: Α-

Related posts

Επίθεση με μπογιά στο πρωθυπουργικό μέγαρο της Γαλλίας από ακτιβιστές για το περιβάλλον

timesadmin

Διεθνής σύνοδος για να συγκεντρωθούν κεφάλαια για τη Μολδαβία

timesadmin

BoE: “Διαχειρίσιμες” οι επιπτώσεις από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

timesadmin

Βραζιλία: Στους 152 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Πετρόπολις

timesadmin

Ξανά στο προσκήνιο το προσφυγικό με την “κρίση” στις σχέσεις Γαλλία-Ιταλίας

timesadmin

Ουκρανία: Ο δήμαρχος του Κιέβου Κλίτσκο απαντά στην κριτική του προέδρου Ζελένσκι

timesadmin