Αντέχουν-τα-supercars-την-κακομεταχείριση;
AYTOKINHTO

Αντέχουν τα supercars την κακομεταχείριση;

Έχεις την εντύπωση πως ένας αερόσακος μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο κατά τη στιγμή μιας σύγκρουσης; Αν ναι, ορθώς την έχεις γιατί έτσι πρέπει να συμβαίνει, όμως για να διασφαλιστεί κάτι τέτοιο, το κάθε μοντέλο χρειάζεται να υποβληθεί σε εκτεταμένες δοκιμές που αφορούν σε συνθήκες που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν -λανθασμένα- τους αερόσακους. Και αυτή είναι μια διαδικασία που αφορά τους πάντες, ακόμη και supercars αξίας κάποιων εκατομμυρίων. Όπως το Gordon Murray T.50 των περίπου $3 εκατομμυρίων.

Το βίντεο που συνοδεύει την είδηση, περιέχει σκληρές εικόνες. Όχι για εσένα, για το αυτοκίνητο. Αν και ξεκινάει αρκετά αθώα, με τον Dario Franchitti, ο οποίος εντάχθηκε το 2021 στην Gordon Murray Automotive ως μέλος της ομάδας εξέλιξης του T.50 να μας υποδέχεται, συνεχίζεται μάλλον βίαια. Με ταχύτητες που κυμαίνονται μεταξύ 40 και 60km/h, το Τ.50 χτυπάει σε πεζοδρόμια, προσκρούσει σε λόφους από χαλίκια, διέρχεται από λακκούβες και σαμαράκια, κάνει ακόμη και άλμα από ράμπα ύψους 25 εκατοστών.

Ενώ λοιπόν το Τ.50 υποβάλλεται σε αυτές τις σκληρές για κάθε αυτοκίνητο δοκιμασίες, οι αερόσακοι κάνουν αυτό που πρέπει. Δεν ενεργοποιούνται. Θεωρητικά, αν αυτό δεν συνέβαινε, θα σήμαινε πως η σωματική ακεραιότητα του οδηγού και των υπολοίπων γύρω του, ενδεχομένως να βρισκόταν σε μεγαλύτερο κίνδυνο, εξαιτίας π.χ. της πιθανότητας απώλειας του ελέγχου του οχήματος. Το οποίο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, κινδυνεύει μόνο από υλικές ζημιές.

Διαβάστε περισσότερα στο TopGear

Related posts

To Autopilot της Tesla δεν είναι να το εμπιστεύεσαι

timesadmin

Η Hyundai αποκαλύπτει το Seven

timesadmin

Ιστορικά χρώματα Mulliner για την Bentley

timesadmin

Ευρωβουλή: Στηρίζει την απαγόρευση βενζίνης και diesel

timesadmin

Γιατί η Skoda φτιάχνει μόνη της προστατευτικά καλωδίων

timesadmin

To Viritech Apricale είναι το πρώτο hypercar υδρογόνου και έχει 1.086 ίππους

timesadmin