Ανεργία-–-ΔΥΠΑ:-Λήγουν-οι-αιτήσεις-του-προγράμματος-απόκτησης-επαγγελματικής-εμπειρίας-στις-λιγνιτικές-περιοχές
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεργία – ΔΥΠΑ: Λήγουν οι αιτήσεις του προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στις λιγνιτικές περιοχές

Τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 στις 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων  επιχειρήσεων για τις 250 τελευταίες διαθέσιμες θέσεις του προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 νέων ανέργων, που υλοποιείται στο πλαίσιο του «κοινωνικού πακέτου» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη της απασχόλησης στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου και τη δίκαιη και ομαλή μετάβασή τους στη μεταλιγνιτική εποχή.

Μέχρι σήμερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχουν καλυφθεί 1.750 θέσεις του προγράμματος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς και σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου και σε επιχειρήσεις τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου (Δήμοι Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας).

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) των παραπάνω περιοχών.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι επτά μήνες και στους συμμετέχοντες θα καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υποβάλλουν στο Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ (e-services) μία μόνο ηλεκτρονική αίτηση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.dypa.gov.gr.

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta.

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση με καυστικό υγρό: Ηχογραφημένες απειλές κατά της ζωής της θα καταθέσει η 38χρονη

Ο Έλον Μασκ ανέβασε μια λέξη στα ελληνικά στο Twitter και τα σχόλια πήραν «φωτιά»!

Κέιτι Πέρι: Έπεσε το βλέφαρό της σε συναυλία, ανησύχησαν οι θαυμαστές της

Related posts

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Ποιο είναι το σχέδιο επιστροφή τους στο ΕΣΥ

timesadmin

Άγιο Φως: Έφτασε στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε παιδοχειρούργος για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε βρέφος

timesadmin

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για τρεις περιφέρειες της χώρας

timesadmin

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τεράστια συγγνώμη «από τη δική μας Τζωρτζίνα» ζήτησε ο γιατρός της, Ανδρέας Ηλιάδης

timesadmin

Κίνηση: Η πανδημία αύξησε τη χρήση του αυτοκινήτου στις καθημερινές μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων

timesadmin