Ανεξέλεγκτη-πυρκαγιά-στην-Πάφο-–-Εκκενώθηκαν-χωριά
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Πάφο – Εκκενώθηκαν χωριά

Μαίνεται ανεξέλεγκτα η φωτιά στην Πάφο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο Πυρσός, ενώ έχουν εκκενωθεί οι κοινότητες Πολέμι και Ψάθι, όπως και τα χωριά Χούλου, Λεμόνα.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται και οι κάτοικοι της γειτονικής κοινότητας του Αγίου Δημητριανού, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν χρειάσθηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτεταμένες ζημιές. Υπάρχει μεγάλο μέτωπο το οποίο αναπτύσσεται ανατολικά. 

Διασώθηκε, την ίδια στιγμή, κτηνοτρόφος ο οποίος είχε αποκλειστεί σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του στην περιοχή Ψαθί. Άνδρες που επιχειρούν στο πλαίσιο της προσπάθειας για πυρόσβεση, τον εντόπισαν και τον διέσωσαν. Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει πως φέρει μόνο εξωτερικά τραύματα και συγκεκριμένα ελαφρές εκδορές.

Σημειώνεται ότι ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντηση του με τον Βασιλιά της Ιορδανίας ζήτησε συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Πάφο με επιπρόσθετα πτητικά μέσα.

Ο Βασιλιάς της Ιορδανίας έδωσε οδηγίες για να γίνουν αμέσως οι όποιες ενέργειες για να σταλούν τα πτητικά μέσα στην Κύπρο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εκκένωση:

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες που καταβάλλονται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην επαρχία Πάφου. Η Αστυνομία προχώρησε σε ανάκληση προσωπικού.

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες που καταβάλλονται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην επαρχία Πάφου. Η Αστυνομία προχώρησε σε ανάκληση προσωπικού. pic.twitter.com/iSWqbL8v70

— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) June 11, 2024

Related posts

Μη κρατικά Πανεπιστήμια: Πώς θα λειτουργήσουν – 41 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις

timesadmin

Niologio.gov.gr: Ελληνική σημαία με πέντε «κλικ» από κάθε ήπειρο

timesadmin

Καιρός – Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Υποχωρεί μέχρι και δέκα βαθμούς η θερμοκρασία, πού θα χιονίζει

timesadmin

Στα 51.000 τα voucher κοινωνικού τουρισμού για τον Αύγουστο – Top στη λίστα η Εύβοια

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε με το κοντάρι της σκούπας τη σύζυγό του επειδή κλάδεψε τα λουλούδια – Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή

timesadmin

Μιχάλης Μπλέτσας στον Δανίκα: Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα φτάσουν τα 100 και η επόμενη γενιά στα 130

timesadmin