Ανδρουλάκης-για-δηλώσεις-Μητσοτάκη-–-Ερντογάν:-«Για-εμάς-η-συνθήκη-της-Λωζάνης-είναι-γραμμένη-σε-πέτρα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για δηλώσεις Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Για εμάς η συνθήκη της Λωζάνης είναι γραμμένη σε πέτρα»

Ανδρουλάκης για δηλώσεις Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Για εμάς η συνθήκη της Λωζάνης είναι γραμμένη σε πέτρα»

Νίκος Ανδρουλάκης

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης για να σχολιάσει τη συνάντηση και τις δηλώσεις των κκ Ταγίπ Ερντογάν και Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

«Ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα ακάθεκτος τις προκλήσεις του, επιβεβαιώνοντας ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αυταπάτες», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τόνισε: «Για εμάς η συνθήκη της Λωζάννης είναι γραμμένη σε πέτρα και η μόνη πραγματικότητα στην Κύπρο είναι η κατοχή και βάρβαρη εισβολή του “Αττίλα”. Γι’ αυτό και η λύση πρέπει να δοθεί με σεβασμό στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ όσον αφορά στη Μονή της Χώρας, υποστήριξε πως «αργά ξύπνησε ο κ. Μητσοτάκης. Απ’ το 2020 είναι διακηρυγμένες οι προθέσεις του Ερντογάν και για την Αγία Σοφία και για τη Μονή της Χώρας. Ήδη η επιστημονική κοινότητα υπογραμμίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί». Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχουμε κάνει διάβημα στην Ευρώπη και βέβαια σε όλα τα διεθνή fora για να προστατεύσουμε αυτά τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Related posts

Βροχή αντιδράσεων για το mea culpa Τσίπρα: Βολές από Πολάκη και άλλα στελέχη του κόμματος, σιγή από Παππά

protothema.gr

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών

timesadmin

Κασσελάκης: Ας δουν οι άνθρωποι του προοδευτικού κέντρου, που παγιδεύτηκαν ψηφίζοντας ΝΔ, ποιος διαχειρίζεται την υγεία τους

timesadmin

Βορίδης – Μη κρατικά πανεπιστήμια: Το νομοσχέδιο υπηρετεί μία πραγματική ανάγκη στην κοινωνία – Βαθιά αναχρονιστική η Αριστερά

protothema.gr

Στέφανος Κασσελάκης: Η ατάκα για τα τρακτέρ «Στάγιερ» – «Εγώ άκουσα Στάλιν»

timesadmin

Μητσοτάκης: Ανάρτηση για την επέκταση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά»

wp-needuser