Ανδρέας Λοβέρδος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευνοεί τα καρτέλ πάσης μορφής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευνοεί τα καρτέλ πάσης μορφής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου. Το θέμα της ακρίβειας κυριαρχεί, λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ», Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια.

«Γυρνάω όλη την Αττική και όλη την κεντρική Μακεδονία και όπου αλλού μπορώ να προλάβω, πηγαίνω. Είναι πάρα πολύ καλός ο κόσμος μαζί μου. Αυτό που κάνουμε, να πηγαίνουμε πάρα πολλοί υποψήφιοι σε όποιες γωνιές της χώρας υπάρχει κόσμος, από τις καφετέριες μέχρι τα γήπεδα, η υποδοχή είναι πάρα πολλή ζεστή, το δε θεματολόγιο είναι ένα: το κόστος ζωής».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1au56lbrcwx)

Όπως λέει ο ίδιος:

«Μου είχε κάνει εντύπωση το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα. Τον καιρό που ήμουν υπουργός, επί μνημονίων, ήταν 75%. Τώρα είναι 60%. Το 2005 ήταν 85%. Τώρα υπάρχουν 3 – 4 παράγοντες που έχουν μειώσει την ιδιοκατοίκηση και είναι εντυπωσιακό αυτό. Είναι φούσκα αυτό, είναι βέβαιο ότι θα σκάσει. Όταν η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση, θα σκάσει. Είναι ένα στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης που η κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα, αλλά είναι φούσκα».

Ο πρώην υπουργός σημειώνει πως:

«Η Ευρώπη πρέπει να γίνει φθηνότερη αλλά στην Ελλάδα έχει παροξυνθεί. Υπάρχουν βασικές αιτίες αυτής της πολύ μεγάλης διαφοράς. (…) Οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευνοεί τα καρτέλ πάσης μορφής, με κορυφαία τις τράπεζες ή τις τηλεπικοινωνίες. Είμαστε η ακριβότερη χώρα σε αυτά. (…) Η κυβέρνηση έχει κάνει 23 απόπειρες εναντίον της ακρίβειας και δεν τα καταφέρνει, όλο και αυξάνονται οι τιμές. Μέσα στους τέσσερις λόγους για τους οποίους μειώνεται η ιδιοκατοίκηση, ο ένας είναι ότι κάποιοι πωλούν τα σπίτια τους για να ζήσουν, να βγάλουν τις ανάγκες τους».

Καταλήγοντας, ο ίδιος σημειώνει:

«Η κυβέρνηση αυτή έχει το μειονέκτημα να την έχει χάσει τη μάχη τελείως, να είναι μονόπλευρη υπέρ των καρτέλ και από την άλλη πλευρά, πολιτικά, να μη χάνει. Η εσωτερική δυσαρέσκεια που έχει παραχθεί στους κόλπους του κυβερνητικού κόμματος είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβασηΣυνελήφθη 52χρονος διευθυντής λυκείου στη Νέα Υόρκη για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονηςΠρώτη μείωση των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις ΗΠΑ έπειτα από 6 χρόνια

Related posts

Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος: Πολλά συνέβησαν αυτά τα 4 χρόνια, όμως αντέξαμε – Τα όπλα ήταν πάντα σε ετοιμότητα 

timesadmin

Μητσοτάκης: Αυξάνουμε το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα έως τα 2.500 ευρώ

protothema.gr

Χαρδαλιάς: «Το 2024 ξεκινάμε την πορεία για τον μόνο δρόμο που αξίζει στην Αττική: Μπροστά»

timesadmin

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Bild: Τέλος της εποχής των παγετώνων για Ελλάδα και Τουρκία που ήταν εχθροί

timesadmin

Βορίδης: Ο πρωθυπουργός απάντησε απολύτως πειστικά στη συκοφαντία και τα ψεύδη για τα Τέμπη

James Rollner

ΣΥΡΙΖΑ για Βασιλειάδη: Με τις ικανότητες του συνέβαλε στην ανασυγκρότηση και τη μετεξέλιξη του κόμματος

protothema.gr