Αναστασιάδης:-Απαντούμε-σε-Τατάρ-και-Ερντογάν-με-την-αρετή-των-Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: Απαντούμε σε Τατάρ και Ερντογάν με την αρετή των Ελλήνων

Αυτήν την ώρα έχουμε ανάγκη από την αρετή των Ελλήνων και να ενώσουμε δυνάμεις για να εντείνουμε τους αγώνες μας μέσα από τη διπλωματία, το διεθνές δίκαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να απαντήσουμε όπως αξίζει στον Ερσίν Τατάρ και στον Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ για εποικισμό του Βαρωσίου ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Αυτό που θα ήθελα πάνω από όλα να πω είναι ότι σήμερα τιμούμε τις αρετές των Ελλήνων. Την αρετή που μεταφράζεται σε αγάπη προς την πατρίδα, που εκφράζεται και μεγαλουργεί μέσα από την ενότητα, που δίδει το αίμα και διδάσκει πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Η ελληνική ιστορία, πρόσθεσε, είναι μακρόχρονη και «καταγράφει πολλές περιπέτειες του ελληνισμού. Αν έγινε κατορθωτή η απελευθέρωση είτε της Ελλάδας, είτε η απαλλαγή από τον αποικιακό ζυγό, αυτό που τα χαρακτήριζε ήταν, επαναλαμβάνω και πάλι, οι αρετές που διαθέτουν οι Έλληνες. Αυτήν την ώρα, αυτήν την αρετή έχουμε ανάγκη, να ενώσουμε δυνάμεις να εντείνουμε τους αγώνες μας μέσα από τη διπλωματία, το διεθνές δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να απαντήσουμε όπως αξίζει είτε στον κ. Τατάρ, είτε εις τον καθαυτό εντολέα του, τον κ. Ερντογάν».

Ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία για το διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, απάντησε ότι «λέγονται διάφορα. Ελπίζω σύντομα να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αληθεύει μια βρετανική φόρμουλα που απορρίπτει τους χαρακτηρισμούς που ακολουθούν τον απεσταλμένο και ότι θα είναι απλά απεσταλμένος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «αυτό που έχει σημασία και θέλω να τονίσω είναι όχι η ονοματολογία αλλά οι όροι εντολής».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο 9χρονος Τάσος παρέλασε μόνος του στο βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας στο Μαθράκι – Δείτε βίντεο

Facebook Connect: Ο Ζούκερμπεργκ στην «αντεπίθεση» – Θα ανακοινώσει σήμερα το νέο όνομα της πλατφόρμας;

Ρόδος: Στο εδώλιο τέσσερα άτομα για κρυφό οίκο ανοχής στο πατάρι ενός μπαρ

Related posts

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη με την αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου

timesadmin

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Πολάκης για το σόου στη Βουλή – Τι του απάντησαν Αδωνις και Τασούλας

timesadmin

Ηλιόπουλος: «Σε πανδημία και ακρίβεια η κοινωνία πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

timesadmin

Η φοβία της Μέρκελ για τους σκύλους «εξαφάνισε» τον Πίνατ από το Μέγαρο Μαξίμου

timesadmin

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Θα νομοθετήσουμε δικαίωμα τεκνοθεσίας για όλους λέει ο Τσίπρας

timesadmin

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

timesadmin