“Ανακούφιση”-στο-Βερολίνο-για-το-αποτέλεσμα-των-γαλλικών-βουλευτικών-εκλογών
ΚΟΣΜΟΣ

“Ανακούφιση” στο Βερολίνο για το αποτέλεσμα των γαλλικών βουλευτικών εκλογών

Την “ανακούφισή” της εξέφρασε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την πρόκληση του σχηματισμού κυβέρνησης.

“Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει μια κάποια ανακούφιση, για το γεγονός ότι δεν συνέβησαν πράγματα τα οποία φοβόμασταν. Μένει τώρα να δούμε πώς θα προκύψει μια κυβέρνηση σε αυτές τις πολύ ασυνήθιστες και επίσης ιστορικές συνθήκες”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ. “Το τι θα συμβεί με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, θα το δείξει μόνο ο χρόνος και η απόφαση είναι της Γαλλίας”, συνέχισε ο κ. Χέμπεστραϊτ και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της γερμανογαλλικής σχέσης για μια ειρηνική και ελεύθερη Ευρώπη. “Παραμένουμε εκτός εσωτερικής γαλλικής πολιτικής και επισημαίνουμε την στενή διμερή σχέση σε οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο”, δήλωσε.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα έχει την ευκαιρία “να συζητήσει την κατάσταση με τον φίλο του”, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της επικείμενης Συνόδου του ΝΑΤΟ, ανέφερε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο κ. Σολτς βρίσκεται σε επικοινωνία με το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα. “Ο συνομιλητής μας αυτή τη στιγμή είναι ο πρόεδρος”, διευκρίνισε.

Related posts

Κατάρ: Οι συνομιλίες για την απελευθέρωση των στρατιωτών που κρατούνται από τη Χαμάς θα αρχίσουν αφού απελευθερωθούν οι πολίτες

timesadmin

Μεξικό: Κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ σε δέκα πόλεις

wp-needuser

ΕΕ: Μεταρρυθμίζει την αγορά ηλεκτρικού για να ενισχύσει τις πηγές ενέργειας που δεν παράγουν αέρια του θερμοκηπίου

timesadmin

Εκλογές στην Πορτογαλία – exit polls: Οριακό προβάδισμα της κεντροδεξιάς

protothema.gr

Ιαπωνία: Πτώση στις δαπάνες των νοικοκυριών τον Ιανουάριο, για 11ο μήνα – Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων

timesadmin

Οι Μολδαβοί προσέρχονται στις κάλπες για τις τοπικές εκλογές εν μέσω καταγγελιών για ανάμιξη της Ρωσίας στην εκλογική διαδικασία

timesadmin